Evaluatie knip Plantinlaan/Veldstraat

De beslissing valt ten vroegste eind februari of begin maart.


PUTTE – Het gemeentebestuur knipte na overleg met de wijkbewoners en bij wijze van proef de Plantinlaan en Veldstraat met verkeerspaaltjes waarbij de straten fysiek worden afgesloten voor het doorgaand autoverkeer. Straten knippen is een efficiënt middel om sluipverkeer te bannen naar de gewenste verkeersafwikkeling. Ook de wijkbewoners moesten hun verplaatsingsgedrag aanpassen aan de geknipte straten. Er bestaat immers geen wonderoplossing voor sluipverkeer waarbij wijkbewoners worden ontzien.

Tijdens een proefperiode ontstaan bepaalde nevenverschijnselen, bijvoorbeeld chauffeurs passen zich niet aan en vinden achterpoortjes of parkeren waar het niet is aangewezen. We zijn benieuwd naar de evaluatie van de bewoners en het draagvlak van de verkeersknip, omdat deze informatie bepalend zal zijn voor het behoud of de afschaffing. Deze beslissing valt ten vroegste eind februari of begin maart. De proefperiode is alvast verlengd tot 28 februari of tot zo lang dat het nodig is om de evaluatie af te ronden.

Zoals afgesproken evalueren we na 6 maanden deze proefmaatregel. De evaluatieformulieren worden in de 2de week van februari met de post verstuurd. Iedereen vanaf 12 jaar die woont in het binnengebied van de wijk mag evalueren. Het buitengebied, dit zijn de randstraten AC Swinnesstraat, Puttestraat en Driehoek, evalueert in deze fase niet mee omdat deze straten niet rechtstreeks betrokken zijn bij de verlegde verkeersstroom in de wijk. De hoofdwegen zijn immers bestemd om doorgaand verkeer af te wikkelen. 

Je zal schriftelijk of digitaal kunnen evalueren. De coronamaatregelen verhinderen een fysieke evaluatie. Dit is ook de reden waarom we wat vertraging hebben opgelopen. Op zaterdag 20 februari tussen 10u00 en 12u00 staat er aan het ontspanningslokaal ‘t Kalf een ploeg waar je de formulieren kan gaan afgeven als je niet digitaal wenst te evalueren. Evaluaties na deze dag en uur worden niet meer verwerkt. Voor de digitale evaluatie zal je moeten inloggen met een digitale sleutel zoals je eID+kaartlezer, Itsme of de beveiligde app of via sms. Let op: Itsme, de beveiligde app of sms moet je eerst wel activeren. Je kan digitaal evalueren met je computer, tablet of smartphone. Een internetverbinding is nodig.

Je kan de 3050 projecten volgen op de projectpagina https://www.stabroek.be/3050. Hier worden regelmatig updates geplaatst.

foto gemeente Stabroek

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *