Winnaars virtuele Miss Hamamelis 2021 bekend

 De winnaars van de virtuele #misshamamelis2021 verkiezing op een rijtje, per drie v.l.n.r.: Bram Van Gool, Rob Hendricks, Rita Van Herck en Rudy Hanssens, Lieve de Cremer, Patrick Neefs en Carine Leysen, Stijn Somers.
  Copyright: Arboretum Kalmthout en de respectievelijke winnaarsKALMTHOUT – Zes eigenaars van een toverhazelaar, Hamamelis, ontvangen in hun brievenbus eerstdaags een gouden label, recht uit Arboretum Kalmthout. Dat kunnen ze aan de mooist verkozen toverhazelaar in hun eigen tuin hangen.


Tot vóór coronatijd werd in Arboretum Kalmthout tijdens het laatste weekend van januari jaarlijks een ‘Miss Hamamelis’ verkozen. Dat mag je je zo voorstellen: fiere tuiniers kwamen van heinde en verre met een tak van hun eigen toverhazelaar naar het arboretum en zetten die in een vaasje. Wie de mooiste of best geurende toverhazelaartak uit eigen tuin presenteerde, werd door een jury beloond met de titel van Miss Hamamelis.

In 2021 organiseerde Arboretum Kalmthout voor het eerst een virtuele editie van de Miss Hamamelisverkiezing. Deelnemers hoefden deze keer geen tak van hun eigen toverhazelaar af te knippen en mee te brengen, maar konden thuis eenvoudig een foto delen op Instagram, Facebook of Twitter met #misshamamelis2021.

In totaal postten 43 deelnemers foto’s met de hashtag #misshamamelis2021. In de selectie van de jury zijn enkel de foto’s opgenomen die in eigen tuin werden gemaakt.

Op 25 februari 2021 koos de jury, met onder meer directeur-conservator Abraham Rammeloo en vaste arboretumfotograaf Myriam Luyckx, de winnaars.

Winnaars Miss Hamamelis 2021 zijn Bram Van Gool, Lieve de Cremer, Patrick Neefs en Carine Leysen, Rita Van Herck en Rudy Hanssens, Rob Hendricks en Stijn Somers.

De zes winnaars krijgen het gouden label ‘#misshamamelis2021’ om aan hun eigen toverhazelaar te hangen en het boek ‘Van Madeliefje tot Sequoiadendron’ van Eddy Aventure, die 40 jaar tuinchef was in Arboretum Kalmthout.

Copyright: Arboretum Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder