Winnaars Stabroekse verfraaiings- en fotowedstrijd bekend


Tijdens de voorbije zomermaanden konden de inwoners van Stabroek deelnemen aan een wedstrijd over de verfraaiing van hun voortuintjes en/of voorgevels.   Tegelijkertijd was er ook een fotowedstrijd met als onderwerp: de natuur in Stabroek.
Er deden heel wat mensen mee, en daarvan verzamelden er heel wat vorige vrijdagavond 19 oktober in zaal Moorland voor de uitslag en prijsuitreiking.
Vooreerst was er een welkomstwoord van Rudy Staes, uittredend schepen van milieu, en van ondervoorzitter van de milieuraad Walter Dehaes, die elkaar wederzijds bedankten voor de goede samenwerking.   Daarbij werd ook  Leona Volkaerts bedankt voor haar lange staat van dienst als voorzitster, en bedacht met een ruiker  bloemen.
Vervolgens was het tijd voor de Gastspreker Wim Maes van Cook and Herb Kruidenwereld die het had over de lekkerste en mooiste culinaire kruiden en bloemen uit de voortuin.   Daarbij had hij zijn eigen draagbare voortuintje bij, met al wat eetbaar is en soms nog heel lekker ruikt ook.

Tenslotte was het hoog tijd  voor de uitslag van de wedstrijden:
Bij de fotowedstrijd  vond de jury Denise Ljundberg uit de Sigarenstraat de beste, met haar foto’s over twee stoere trekpaarden.    Tweede en derde  waren het koppel Danny Gielen  en Kristien Coddens uit de Hoge Weg en een verdienstelijke vierde was Jan Lion van ’s-Hertogendijk.
Als het ging over de verfraaiingsactie zelf waren er verschillende eerste prijzen voorzien per woonkern.   Voor Putte waren er 15 deelnemers en was de winnaar L. Bril uit de Steenlandlaan, voor Hoevenen waren er 18 deelnemers met twee winnaars: Heylen uit de Lorkenlaan en Beirnaert uit de Wilgenlaan.   In Stabroek waren er 34 deelnemers en hier waren drie eerste prijzen nl. De Lie uit de Kleine Molenweg, Keuppens van ’s Hertogendijk en Godecharle uit de Sierkerslaan.
Alle winnaars mochten een geschenkbon in ontvangst nemen, maar ook voor alle deelnemers was er nog een mooie prijs.
LW


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *