Win vrijkaarten voor optreden Philippe Robrecht bij KAS

KAPELLEN – Dertig jaar (!) nadat de single “Magie” in de platenrekken kwam organiseert KAS een concert met Philippe Robrecht. “Magie” en “Vurige Tongen” betekenden de doorbraak voor Philippe Robrecht in 1993, en beide platen bleven 11 weken in de Ultratop-lijst.
Na een leven vol muziek verhuisden Philippe Robrecht en zijn vrouw in 2017 naar Inishbofin, een eilandje aan de Ierse Westkust, Connemara, waar hij zijn studio heeft en ‘gigs’ speelt in plaatselijke pubs.


“Die studio gebruik ik voornamelijk voor eigen projecten maar ook Geert Verdickt van Buurman en de ex-banjospeler van The Pogues kwamen bij ons opnemen,” verklapt Philippe.
Philippe Robrecht is altijd zijn eigen weg gegaan met ambities door niemand ingefluisterd. Zo was het tijd voor nieuwe liedjes, een nieuw verhaal en dat doet hij liefst in zijn eigen taal. De CD “2020” is een mix van 11 nieuwe liedjes met bewerkingen van 11 bekende liedjes, gekruid met Ierse & Vlaamse ingrediënten, stemmen, blazers, snaren groot en klein. “Als muzikant word je beïnvloed door alles wat op je pad komt; dus deze bijzondere omgeving heeft zeker een impact gehad op mijn muzikale wandel,” legt Philippe uit. “Zo zijn zowel “Magie” als “Vurige Tongen” bewerkt voor het album “2020” dat we bij KAS brengen. Maar het publiek zal merken dat ik zoveel méér ben dan die twee songs, na tien albums en vele projecten.”
Tijdens de lockdown nam de productieve zanger/tekstschrijver twee albums op: “2020” met Nederlandstalig repertoire en “2021”, een mix van Nederlandstalige songs en Ierse tunes. “Bij KAS breng ik uitzonderlijk een combinatie van de twee albums, het publiek krijgt zo ‘the best of both worlds’,” zegt Philippe. “Speciaal voor het concert komt fluitist Stephan Bracaval mee naar Kapellen – samen met Dirk Naessens (Urban Trad) zijn ze de perfecte muzikanten om het verhaal mee kleur te geven.”
Het optreden vindt plaats op vrijdag 22 april om 20.20 u in ’t Kerkske , Kapelsestraat 182, 2950 apellen (ruime parking) – tickets: 18.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 15.00 euro – Info en tickets via: www.kasattenhoven.be
Wij mogen van KAS 2 duotickets wegschenken aan onze lezers. Stuur een mailtje voor 15 april naar redactie@publipolder.be

©Kas

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *