Win vrijkaarten voor middeleeuws concert in Sint Jacobuskerk

KAPELLEN – Op zondagmiddag 28 november organiseert KAS, zoals de traditie het wil, zijn jaarlijks (licht) klassiek concert. Dit keer zijn de protagonisten het kwintet Il Nostromo del Sogno.

‘Il nostromo del sogno’ betekent ‘de bootsman van de droom’. De naam van het kwintet is een toespeling op het middeleeuwse literaire gebruik om de verteller van een roman te laten indommelen, zonder dat hij evenwel echt slaapt; wat hem daarna overkomt, bevindt zich in de “dorveille”, tussen de oevers van het waken en het dromen, waar alles waar… en onwaar is.Il Nostromo del Sogno brengt muzikale vertellingen met een middeleeuwse twist. Hun voorstellingen flirten met de grens tussen concert en muziektheater. Het ensemble was eerder reeds te gast op het bekende Laus Polyphoniae in Antwerpen, in de Gentse Bijloke en op verschillende plaatsen in België en Nederland.

Bij KAS brengen de vijf muzikanten het programma “A chantar m’er”, de pikante correspondentie tussen een gravin en haar troubadour.

De Europese feodale samenleving in de late 11de en vroege 12de eeuw liet weinig ruimte voor cine-geniek sentiment tussen echtelieden. Vooral bij de adel was het sluiten van een huwelijk een zakelijke aangelegenheid die in eerste instantie de territoriale integriteit moest verzekeren. Door de band zag de adellijke jongedame haar bruidegom voor het eerst op de dag van het huwelijk; bleek hij vervolgens vrij van slaap-apneu en een mondgeurtje, dan heette dat reeds een klein succes. 

Il Nostromo del Sogno zijn: Mady Bonert: sopraan, Steven Marien: tenor, Katelijne Lanneau: blokfluiten, Marie Verstraete: vedel en trom, en Ellen Schafraet: gotische harp en tintinnabuli.

Het matineeconcert gaat door op zondag 28 november om 15 uur in de Sint Jacobuskerk, Kerkstraat 4 te Kapellen ‘ruime parking)

Tickets: 21.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 18.00 euro
Publiek kan voor info en tickets terecht op www.kasattenhoven.be

Wij mogen van KAS twee duotickets voor dit uitzonderlijke concert, wegschenken aan onze lezers. Stuur voor 22 november 2021 een mailtje naar redactie@publipolder.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *