Win vrijkaarten voor matineeconcert met Louis XVI-Harp in de hoofdrol

        

KAPELLEN – De enkelvoudige pedaalharp in de stijl van Louis XVI werd vervaardigd in Parijs tussen de jaren 1760 en 1820, vlak voor en na de Franse revolutie.
Het werd in korte tijd een modieus en erg geliefd instrument dat bespeeld werd door dames van de Franse aristocratie, zoals Madame de Pompadour, Marie-Antoinette en keizerin Joséphine.De snaarspanning van de enkelvoudige pedaalharp is lager dan die van de moderne harp wat een zeer virtuoos spel mogelijk maakt. De zilveren klank is doorzichtiger en bezit een briljante resonantie.Sinds vele jaren verzamelt Wim Brabants partituren voor zowel harp met fluit als kwartetten en trio’s met harp uit de periode 1775-1830 om dit charmante repertoire, bestemd voor een breed concertpubliek, terug voor het voetlicht te plaatsen.Quadro Viegas brengt deze muziek tot leven in de Sint Jacobuskerk tijdens een uitzonderlijk matineeconcert. Originele kamermuziek met harp uit de periode 1790-1810 van componisten als I. Walter, J. Haydn, B. Fattschek, J.L. Dussek e.a.
Quadro Viegas zijn: Aurélie Guerreiro Viegas (enkelvoudige pedaalharp, Erard 1819),Wim Brabants (6-kleppenfluit),Marieke Vos (barokviool) enHerlinde Verheyden (barokcello)

Het matineeconcert gaat door op zondag 23 oktober om 15 uur in de Sint Jacobuskerk, Kerkstraat 4 te Kapellen. Tickets: 21.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 18.00 euro – info en tickets: www.kasattenhoven.be

Wij mogen van de organisatie KAS 2 duotickets wegschenken. Stuur een mailtje voor 16 oktober naar redactie@publipolder.be

©Kas Attenhoven

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder