Win vrijkaarten voor concert Arid te Stabroek

Op vrijdag 4 november 2011 organiseert Stay Events een optreden van Arid, in zaal Moorland te Stabroek.
Tijdstip : deuren 20.00 uur, concert 20.30 uur

Omschrijving
Laten we het nu eens niet hebben over Buckley, Bono of Bruce. De stembanden van Jasper Steverlinck werden al net iets te vaak vergeleken met die van die andere knappe kopstukken. De magie van Arid schuilt vooral in de combinatie van Steverlinck met het snedige gitaarspel van David Du Pré en de pittige drumpartijen van Steven Van Havere. Zet die drie mannen samen en het plaatje klopt.
Dat bewezen ze al enkele jaren na hun welverdiende finaleplaats in Humo’s Rock Rally met eersteling ‘Little Things Of Venom’. Meteen goed voor een platendeal met Columbia Records en een Amerikaanse release. Arid was vertrokken. Ze deden het met Suede, speelden Europa plat met Counting Crows en haalden de line-up van alle grote muziekfestivals. “Tof”, zeiden de mannen, en ze deden er nog een tweede succesvolle studioplaat (All Is Quiet Now), een theatertour en een livealbum bovenop.
Nadat Jasper solo zijn ding deed op ‘Songs Of Innocence’ en een monsterhit scoorde met de Bowie-cover ‘Life On Mars’, bevestigde Arid in 2008 opnieuw met ‘All Things Come In Waves’. Een album dat de Arid-drive weer opdreef, wat zich vertaalde in een reeks stomende concerten. Want ja, Arid weet live nog steeds het sterkst te overtuigen. Wie hun platen soms te gepolijst vindt, valt achterover van de sexy synergie on stage.
En kijk eens aan, net die scherpe kantjes vinden we nu terug op ‘Under The Cold Street Lights’, het vierde studioalbum van Arid. “De nieuwe Arid klinkt rauwer en zinnelijker”, bloklettert De Morgen. En de snoeiende single ‘Come On’ is daar het eerste sterk staaltje van. De band heeft dan ook bewust gekozen voor meer geëxperimenteer met sound en instrumenten. Vintage synths, distorted strings, autoharp en meer van die stemmige dingen maken het geluid van de nieuwe Arid verrassend gevarieerd. Dramatisch en krachtig, mysterieus en melodisch. En het ontdekken waard, maar dat had u al begrepen.
Een zeer korte en exclusieve theatertour brengt Arid naar Moorland. Ze zullen grasduinen in hun 4 cd’s en 1 welgekozen cover ten beste geven. Niet te missen

Inkom : vvk 18 €, add 20 €
Info en reservatie : Stay Events, 0477 34 45 27, stayeventsstabroek@gmail.com

Wij mogen van Stay Events 3 duotickets weggeven.  Stuur een mailtje naar redactie@publipolder.be voor woensdag 2 november en maak kans op tickets.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *