Albert Heijn opent zijn deuren in Stabroek

foto: Nathalie Van Ende, burgemeester Alida De Bie en Marco Van Ende

Woensdagnamiddag 26 oktober opende Albert Heijn een tweede Belgische vestiging in Stabroek. 17.000 producten zijn er te verkrijgen in een gloednieuwe winkelruimte van 2000 m². Meteen is deze zaak de derde winkel na Hubo en Shoe Discount die zijn deuren opent op de Picolosite.

Hollandse prijzen, Belgische namen
Bij het assortiment van 17.000 producten vind je een mix van typisch Albert Heijn producten en 1.700 die speciaal voor de Belgische consument zijn toegevoegd. Zo is er het typische Belgische brood dat toch dunner gesneden is dan in Nederland en ook de charcuterie zal meer Belgisch zijn. Albert Heijn past zich ook aan aan onze taal. Wat men in Nederland ‘kipperagout’ noemt, wordt hier gewoon ‘vol au vent’.

Sleutelactie
5000 gezinnen kregen afgelopen dagen een sleutel in hun bus. Daarmee konden ze woensdag naar de winkel. Bij 5 mensen paste deze op de Albert Heijn carvan en deze gelukkigen mogen binnenkort een minuut lang gratis winkel in de Stabroekse vestiging. Mede door deze actie, was de toeloop massaal.

Familie Van Ende
Franchisenemers Marco en Nathalie Van Ende staan aan het roer van deze zaak. Het zijn geen onbekenden in Stabroek. Sinds 2005 hebben zij de leiding van supermarkt Van Ende. Die sluit met de komst van deze winkel de deuren. Een groot deel van het personeel van Van Ende is mee overgegaan wat wel voor vertrouwde gezichten zorgt. Samen met wat nieuwe collega’s zijn ze met 40 personeelsleden. Dat het oude gebouw van Van Ende gesloopt wordt, staat vast maar wanneer is nog niet geweten maar zeker niet voor de feestdagen. Na de sloop zal de verkeersafwikkeling daar geoptimaliseerd worden en komen op die locatie nog nieuwe winkels.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *