Wim Van Steen en Peter Tolle stoppen na meer dan 20 jaar bij derde ploeg KSK Nieuw Stabroek

STABROEK – Zondag 24 april was een speciale dag voor de derde ploeg van KSK Nieuw Stabroek. Peter Tolle (66) en Wim Van Steen (44) houden er na meer dan twintig jaar mee op. De ploeg maakte er met een erehaag een speciaal moment van en wonnen met 2-1 hun laatste match van het seizoen.

Peter Tolle en Wim Van Steen hangen de voetbalschoenen aan de haak

Een speciale dag voor derde ploeg van KSKNS. Ze namen afscheid van twee anciens binnen hun ploeg. Peter Tolle kwam op 45-jarige leeftijd over van Berendrecht Sport. “Ik heb daar van mijn 17-18 gevoetbald en ben toen naar de derde ploeg in Stabroek gegaan”, vertelt Tolle. Nu vrijdag wordt hij 67 jaar, tijd om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. “Het is tijd. Ik voetbal niet altijd meer mee en het is tijd aan de jongeren om het te doen.”

Peter stopt niet alleen. Wim Van Steen (44) speelde ook zijn laatste minuten voor de ploeg. “Ik ben hier op mijn 24ste begonnen. Ik was toen net gestopt bij de chiro en wou terug beginnen voetballen.” Exact twintig jaar later hangen zijn voetbalschoenen aan de haak. “Spelen lukt niet altijd meer, dus het is goed geweest.”

De derde ploeg laat hun twee anciens niet zomaar vertrekken. Onder leiding van trainers Rune Bastiaenssens en Stefan Van Steen (broer van Wim) maakte de ploeg een erehaag voor Wim en Tolle. En de laatste match van de twee iconen zorgde blijkbaar voor een extra motivatie, want de derde ploeg won met 2-1 tegen ‘Sportklub Brasschaat’. Een perfect afscheid.

(Joppe De Hert)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder