Wielerwedstrijd Rotonde


Rotonde Classic is een wielerwedstrijd voor G-sporters, zowel competitiesporters als recreatieve fietsers. Deze wedstrijden worden voor de tweede maal georganiseerd op 12 mei a.s. in Maria ter Heide door Pascal Devers. Natuurlijk kan Pascal dit niet alleen, maar kan hij rekenen op veel vrijwilligers van Rotonde, maar ook op de samenwerking van G-sport Vlaanderen Parantee-Psylos en Cycling Vlaanderen. Ook vanuit de gemeente en de sportraad wordt dit mooie evenement ondersteund.
Pascal Devers en zijn team willen allereerst zoveel mogelijk geld inzamelen om mensen met een beperking te helpen om te sporten. Sporten is voor iedereen belangrijk en voor mensen met een beperking is dit een mooie manier om waardering te krijgen voor hun inspanningen.
Tijdens de infovergadering gaf Pascal Devers meer uitleg over de organisatie en bedankte alvast iedereen die dit mogelijk maakt. Daarna nam Dirk De Kort, voorzitter
van Rotonde vzw, het woord en bedankte op zijn beurt de organisatoren en de vele sponsors.
Ook Lore, Veerle en Vincent, vrijetijdmedewerkers in Sterrenhuis zetten zich volledig in om er een topprestatie van te maken
Bij de aanvang van de wedstrijden zal er één minuut stilte gehouden worden voor G-sporter Christof Michielsen, die vorig jaar overleed.
Om 12.30 u is er een belevingskoers met BV’s. Peter Genijn, gouden olympisch kampioen, Hedwig Van Hoydonck, J.M. Pfaff zullen aanwezig zijn.
De G- sporters starten om 14 u. Enkel sporters met een Uci-licentie kunnen deelnemen aandeze wedstrijd.
Er is ook kinderanimatie voorzien en een wereldrecord verbeteren van pannenkoeken bakken. Een belevenis voor iedereen die mensen met een beperking willen steunen.
(lydia)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *