"Stadswacht" brengt eerste full album uit dankzij crowdfunding


‘Stadswacht’, het Nederlandstalig popproject van Kalmthoutenaar Emile Derache, is ondertussen al 4 jaar actief in Vlaanderen. Ze speelden reeds op de Gentse feesten en verzorgden voorprogramma’s voor Raymond van het Groenewoud en Yevgueni. ‘Allemaal willen we de Hemel’, de single van hun laatste EP, werd ook opgenomen in de playlist van radio 2.
De jonge muzikanten vonden dat het tijd werd om hun eerste full album uit te brengen, maar kwamen al snel tot de conclusie dat ze daarvoor niet het budget hadden. Daarom zetten ze via het platform Ulule een crowdfunding op. Op minder dan een maand tijd hadden ze het doelbedrag van 8000 euro bij elkaar.
Een onverwacht succes
“We hadden nooit verwacht dat het zo vlot zou gaan” verklaart Emile Derache, die gitarist is bij de band. “Als beginnende band hebben we geen gigantische fanbase. De shows die we spelen zijn meestal zonder inkom en onze muziek staat gewoon gratis op Spotify. Je hoort wel vaker dat mensen daardoor minder snel geld gaan besteden aan muziek op een fysiek drager. Dat de crowdfunding op zo’n korte tijd dat bedrag wist binnen te halen kwam voor ons dan ook als een verrassing. We zijn onze fans enorm dankbaar”.
De band repeteert in Werchter, in een repetitieruimte die uitkijkt op de festivalweide. “Dat is natuurlijk de grote droom, maar we weten maar al te goed dat we nog een hele weg te gaan hebben. De plaat is nu de eerste stap.” Het eerste full album van Stadswacht zal uitkomen in het voorjaar van 2020. Deelnemen aan de crowdfunding kan nog steeds. Extra steun zal gaan naar professionele promotie van de plaat bij radiostations.
Info: www.stadswachtband.be – Email: info@stadswachtband.be – Gsm: 0032/493.71.38.81
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *