Wie wordt wandeling van het jaar? Picknickwandeling Essen geselecteerd!

Jubileumeditie wedstrijd met wandelingen in Essen, Herselt, Kontich, Meerhout en Retie.
Vijf kandidaten en vijf maanden stapplezier voor duizenden wandelaars: dat is in het kort de wedstrijd Wandeling van het jaar.

De wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ bewijst het keer op keer: ook dicht bij huis maak je aantrekkelijke wandelingen.Steden, gemeenten, toeristische diensten en (natuur)verenigingen nemen bovendien voortdurend initiatieven om dat wandelaanbod te versterken. Toerisme Provincie Antwerpen zet de knapste realisaties in de kijker via de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

Vijf kanshebbers
Na een screening van alle dossiers op het terrein maakte de jury een selectie op basis van o.a. landschap, infrastructuur en toeristische beleving. Dat resulteert in volgende shortlist (initiatiefnemers tussen haakjes):

– Picknickwandeling in Essen (VVV Toerisme Essen vzw);
– Wandelen met Willem Elsschot in Herselt (Gemeente Herselt);
– Boskapellenpad in Kontich (Streekvereniging Zuidrand);
– Scherpenbergen-De Hutten in Meerhout (Natuurpunt beheer vzw);
– Prinselijke vijverroute in Retie (Provinciaal Groendomein Prinsenpark).


Feesteditie
De wedstrijd is, in de huidige formule, aan zijn tiende editie toe. De competitie leverde al heel wat toppers op en blijft wandelaars boeien: vorig jaar klokte de wedstrijd af op ruim 15.000 downloads van de wandelfiches en gpx-coördinaten.

Gedeputeerde voor Toerisme Mireille Colson: “De gevarieerde shortlist zit daar vast voor iets tussen. Ook nu weer spreken de vijf kandidaten een breed publiek aan, van families tot doorgewinterde stappers. Naast veel natuur serveren de wandelingen steevast ook extra beleving. Met ditmaal onder meer een picknickservice, gedichten ingesproken door Martine Tanghe, vlonderpaden, speelnatuur en bivakplekken om na te genieten van je trip. Heel benieuwd welk traject de meeste stemmen op [www.wandelingvanhetjaar.be]www.wandelingvanhetjaar.be achter zich krijgt.”

Gaat de titel in de tiende editie naar de wandeling in Essen, Herselt, Kontich, Meerhout of Retie? Wandelaars kunnen tot 31 augustus stemmen voor hun favoriet op www.wandelingvanhetjaar.be]www.wandelingvanhetjaar.be.

In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder