Wie treft hier schuld?

U kent dat spreekwoord wel ‘de pot verwijt de ketel…’ Nu ook van toepassing in Brasschaat…! En da’s verrassend. Meestal glijdt de informatie vlotweg richting persorganen. Nee niet. En da’s heel jammer. De feiten:
Vrijdag 28 januari organiseren brandweer én politie een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie in de pompierskazerne aan De Mortel, om 20u. Toen onze plaatselijke persmedewerker informatie inwon op het Brasschaats gemeentehuis werd hem gemeld dat de uitnodiging daarvoor digitaal werd verzonden. Niet dus naar geen enkele persmedewerker!
Voorheen gebeurde dat jaarlijks zeer gepast door de brandweer via de post met een beleefde kaart… Nu niet!
Ons werd gezegd : ‘niet erg hoor, ga maar gerust..’ Ho maar! Als je de dag zelf zoiets hoort, heb je reeds andere plannen en daarbij, ergens niet uitgenodigd verschijnen is bepaald niet netjes te noemen…!
Plots, in de late namiddag, omstreeks 16u worden persmensen opeens wel uitgenodigd… digitaal. Daarbij zit eveneens de speech van de burgemeester…
Toch een bedenking: gaf onze medewerker (erjee) misschien de doorslag en zag men de fout in? Feit is wel dat slechts 1 collega de receptie in De Mortel bijwoonde.
Overigens was er, vergeleken met andere succesvolle jaren, véél minder volk komen opdagen. Is het dan toch waar dat pompiers en politiemensen niet zo’n hartelijke vriendjes onderling zijn?
In ieder geval burgemeester Dirk de Kort (cd&v) zit uiterst verveeld met de zaak en onderzoekt waar het misliep.
Wie treft schuld? Wie vergat iets? wie verwijt wie iets?
Dus….. de pot verwijt de ketel…. de kleur blijft wel zwart!
Dirk de Kort zet alvast tegen volgend jaar de puntjes op de “i” erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *