Werkzaamheden jeugdhuis in Zandvliet kunnen eindelijk hervat worden

De stad heeft aannemer, tijdelijke maatschap Basalt bvba – Frans Corvers bvba, Oorderseweg 19 te 2180 Antwerpen aangesteld voor de realisatie van een jeugdhuis in Zandvliet. Daarmee kunnen de werkzaamheden, die bijna een jaar geleden stil kwamen te liggen, eindelijk weer van start gaan.

Nathalie Aertssen (PRO2040), voormalig lokaal Jeugdschepen in het Polderdistrict: “Ik ben blij voor onze jeugd dat de Stad het Jeugdhuis2040 zal afwerken. Na een jarenlang traject met onze jongeren en de Jeugdraad, komt er opnieuw een plek waar onze jongeren verantwoord en veilig zichzelf kunnen ontplooien.”

Schepen van Jeugd Jinnih Beels: “We zijn blij dat we vandaag een nieuwe gunning kunnen goedkeuren. Inzetten op meer ruimte voor jongeren is een belangrijk punt uit ons bestuursakkoord. Het wordt hoog tijd dat de jongeren uit de polderdistricten hun eigen plek krijgen.”

De Polder zit al een tijdlang zonder een jeugdhuis.  Een jaar geleden werd op de plek van het voormalige seniorenlokaal aan het Armenstraatje in Zandvliet de eerste steen gelegd van een nieuw te bouwen jeugdlokaal. Maar doordat de aannemer er de brui aan gaf, lag de werf intussen stil.

De bouwwerken gaan in het voorjaar van 2020 van start. Het nieuwe jeugdhuis wordt een gebouw dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners op het vlak van akoestiek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *