Werken in Lillo baren inwoners grote zorgen

Lillo hoopt dat deze voorbereidende werken (nutsvoorzieningen) geen staalkaart worden voor de uitvoering van de ‘grote’ rioleringswerken.

Het lijkt een race tegen de klok die bovendien gehinderd werd door de vorst. De Havenmarkt, Tolhuisstraat en de weg naast de kerk liggen ondertussen open en verscheidene huizen waaronder het oude gemeentehuis zijn niet meer bereikbaar.

Er werd schade aangericht die ondertussen wel werd erkend door de aannemer na een tussenkomst van de afgevaardigde van de stad: Freddy Stoks.

Dit is zonder meer een goede ingreep van de stad Antwerpen: enerzijds kent Freddy de aannemers en anderzijds heeft hij voldoende empathisch vermogen om zich in te leven in de situatie van de bewoners.

Ondertussen werd ook meer dan duidelijk hoe belangrijk een plaatsbeschrijving is van de panden. 

De hedendaagse eisen voor fundering zijn niet die van vroeger en dat er problemen gaan komen is meer dan duidelijk. De foto’s maken dit duidelijk.

Lillo dringt nogmaals aan om de opdrachtgever te verplichten deze plaatsbeschrijvingen op haar kosten op te maken. Een eigen plaatsbeschrijving door de individuele eigenaars kan immers ten allen tijde verworpen worden door de tegenpartij. Indien dit niet kan zullen we in veel gevallen vertrokken zijn voor ellenlange procedures.

Een efficiënte riolering en vernieuwde nutsvoorzieningen zijn goed nieuws voor Lillo. Alleen de uitvoering baart haar inwoners grote zorgen. De start van de werken is echter niet bepaald vertrouwenwekkend. Aan de stad Antwerpen om de aannemers te verplichten deze zorgen weg te nemen door het instellen van plaatsbeschrijvingen en snelle schadeprocedures.

Kris Dockx

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

3 reacties

  1. Alleman was blij met de plannen, mooi voorgesteld, nieuwe haven ;eigen parkeerplaats; geen vreemde auto’s meer in ’t dorp, tot men de resultaten krijgt. Er moest vooraf beter geluisterd worden, had “een pakske gescholle”

  2. die foto van die zogenaamde schade is geen schade , maar is een oude ondergrondse constructie ,die onder het voedpad leek te zitten , de foto is geen weergave van een realiteit , de fotograaf en de artikelschrijver zou beter eerst informeren , de desbetreffende schades waarvan sprake is zijn totaal iets anders , ik ben een trouwe bezoeker van Lillo en heb zelf ervaring in de wegenwerken , deze werken geven slechts een beperkte hinder , de werken vlotten in verhouding met alle moeilijkheden die er zijn door de oude funderingen van vroeger en leidingen welke op geen plan staan .zeker niet op de liggingsplannen , dieptes van bestaande leidingen onbekend ,al dan niet historisch , de werf heeft opzich hinder tijdens de aanleg ,Das waar maar die is erg netjes , verder de weeromstandigheden hebben parten gespeeld dat kan men nooit voorzien , ik ben benieuwd naar de vervolg werken van de rioleringswerken zelf , dat zal pas andere koek zijn.

  3. Aan Serafien,
    U oordeelt nogal snel…waar leest u dat deze foto verwijst naar schade?
    Juist boven deze foto staat dat het een voorbeeld is van ‘zwakke funderingen’.
    En dat is wel een realiteit voor de bewoners en hun huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *