Werken aan kleuterklassen en nieuwe sporthal in Hoevenen schieten goed op

De gemeente bracht samen met enkele afgevaardigden van de turnkringen Edelweiss en Vrank en Vrij en met de schooldirectrice Inge Coeckelbergs een werfbezoek,
waar zij uitleg kregen van architect Bruno Dekoning en aannemer Van Roey

Achter de gemeentelijke basisschool De Rekke in Hoevenen wordt er goed gewerkt. Het project met de nieuwe kleuterschool met zeven klassen en daarboven een nieuwe gymhal en danszaal schiet goed op. Op het einde van de maand zal de ruwklaar zijn. Daarom organiseerde de gemeente een rondleiding op de werf.

Architect Bruno Dekoning van architectenbureau Adam, bijgestaan door aannemer Van Roey, gaf tijdens de rondleiding een woordje uitleg aan burgemeester Rik Frans en enkele schepenen en aan alle betrokken partijen zoals turnkring Vrank en Vrij, turnkring Edelweiss, directrice Inge Coeckelbergs en de gemeentelijke diensten. Beneden komen de kleuterklassen die elk een eigen buitenruimte hebben en de klasjes staan ook met mekaar in verbinding. Op die manier is er een interactie mogelijk tussen de leefgroepen en kan men klasdoorbrekend werken. Er is een brede speelgang die toegang biedt tot de nieuwe refter en de keuken. Wat opvalt is dat het zeer hoog is maar dat is goed voor de ventilatie en beter voor de akoestiek verzekerde men. Directrice Coeckelbergs zal blij zijn als de nieuwbouw klaar is want bij gebrek aan plaats worden er momenteel een aantal containers gebruikt.

In de inkomhal bereikt men via de grote trap de bovenverdieping waar de turnhal en danszaal komen. Er komt een gemeenschappelijke bergruimte, douches en kleedkamers. De sporthal wordt een staalconstructie maar dat zou vlot moeten gaan door een snel montagesysteem. Christel De Coster van turnkring Edelweiss kijkt er enorm naar uit. “Ik had 20 jaar jonger moeten zijn”, zegt ze lachend. De basisgroepen van Edelweiss blijven in zaal Moorland in Stabroek maar voor de acrogymnasten zal het een verademing zijn om daar te kunnen trainen. Ook turnkring Vrank en Vrij uit Hoevenen zal super tevreden zijn als ze op de droomlocatie kunnen starten. Als alles meezit is dat vanaf 1 januari 2023. Op 1 september moeten de klassen operationeel zijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *