Wegenwerken in augustus

KAPELLEN – In augustus vinden traditioneel wegenwerken plaats in verschillende straten. Op dat moment is daar geen verkeer mogelijk, er wordt telkens een omleiding voorzien. Ter hoogte van de werfzone geldt ook een parkeerverbod. De planning van wegenwerken is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden.

Heidestraat: Van 3 t.e.m. 9 augustus wordt in 3 fasen gewerkt in de Heidestraat. Achtereenvolgens:tussen de Korte Spelierlaan en de Bosschaertdreef (3 – 4 augustus); tussen de Bosschaertdreef en de Georges Spelierlaan (5 augustus); tussen de Georges Spelierlaan en de Koning Albertlei (8 – 9 augustus). In het gedeelte waar gewerkt wordt, is op die dagen geen verkeer mogelijk. 

In de derde fase (tussen de Georges Spelierlaan en de Koning Albertlei) is de spoorwegovergang niet bereikbaar met de wagen vanuit de Heidestraat. Voor fietsers en voetgangers blijft de doorgang wel mogelijk. In de Koning Albertlei is verkeer in beide richtingen mogelijk tussen de Spoorstraat en de Koningin Elisabethlei. Er geldt een parkeerverbod om de doorgang te waarborgen in beide richtingen.

Aansluitend op de werken in de Heidestraat wordt ook de Heidestraat-Zuid (tussen de Bosdreef en De Uitlegger) aangepakt op 9 augustus. 

Hoogboomsteenweg: Het asfalt op de Hoogboomsteenweg wordt vernieuwd tussen de Antwerpsesteenweg en de Koningin Astridlaan op dinsdag 2 en woensdag 3 augustus. Er wordt een omleiding voorzien via Antwerpsesteenweg en Koningin Astridlaan. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon passeren. 

Streepstraat: In de Streepstraat wordt het fietspad (aan de kant van de even huisnummers) vernieuwd tussen de Biartlei en de Parijseweg van vrijdag 5 tot en met woensdag 31 augustus. Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk in dit deel van de Streepstraat. De doorgang voor fietsers en voetgangers blijft gewaarborgd. Voor verkeer wordt een omleiding voorzien via de Parijseweg, Bonapartelaan en de Kapelsestraat.

Engelselei: Na de nutswerken van 2020 in de Engelselei zal het voetpad aan de oneven zijde herlegd worden tussen 1 en 19 augustus. Tijdens de werken zal de straat worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en geldt een parkeerverbod. De doorgang voor voetgangers en fietsers blijft gewaarborgd.  Er wordt een omleiding voorzien langs de Pastoor Vandenhoudtstraat, Christiaan Pallemansstraat en de Dorpsstraat.

Klein Heiken (Ekeren): Ook op het Klein Heiken wordt van 1 t.e.m. 19 augustus gewerkt tussen de Puihoek en de Bredestraat (Ekeren). Meer info lees je hier.

Planning overige straten: Van 3 tot en met 9 augustus zijn asfalteringswerken gepland in onderstaande straten. Deze werken worden telkens verdeeld over 2 à 3 dagen: dag 1: frezen en/of kleeflaag: straat onbereikbaar; dag 2: asfalteringswerken: straat onbereikbaar; dag 3: aanbrengen nieuwe wegmarkeringen (niet in alle straten van toepassing):
woensdag 3 en donderdag 4 augustus: Derdedreef, Vierdedreef, Bonapartelaan (ter hoogte van de huisnummers 5, 7, 9, 19 en 33)

donderdag 4 en vrijdag 5 augustus: Duinendreef (tussen de Nachtegaallei en de Georges Capiaulei)

vrijdag 5 en maandag 8 augustus: Sint-Dionysusstraat (tussen de Leopold Scheiperslaan en de Oosthoevestraat), Grensstraat (tussen de Paasbloemlaan en de Boterbloemlaan en ter hoogte van huisnummer 234), Speckweg (tussen de Klinkaardstraat en de Speckweg ter hoogte van huisnummer 5)

dinsdag 9 augustus: Heidestraat-Zuid (tussen de ingang van De Uitlegger en de Bosdreef), Bremlaan (ter hoogte van huisnummer 35), Prins Albertlei (ter hoogte van de Voshollei, Prins Albertlei ter hoogte van huisnummer 26 en de Jagerslei)

donderdag 4 t.e.m. vrijdag 19 augustus Er worden ook herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek in de Goudenregenlaan en de Lentelaan. De werken worden uitgevoerd in 2 fasen. In fase 1 wordt het wegdek van de Lentelaan plaatselijk hersteld. Aansluitend is dat in fase 2 ook het geval in de Goudenregenlaan. De doorgang voor fietsers en voetgangers blijft gewaarborgd. 

Wegenwerken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Bovenstaande planning blijft dus onder voorbehoud. Bij eventuele wijzigingen vind je de meest recente info via www.kapellen.be/wegenwerken

Wie vragen heeft kan steeds contact opnemen met de balie Ruimte en Wonen via 03 660 66 03 of ruimte@kapellen.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *