Verkeerscontrole op zwaar vervoer


ZANDVLIET/BERENDRECHT – Vrijdag 15 juli controleerde de verkeerspolitie het zwaar vervoer dat over de Antwerpsebaan reed. Van kort na de middag tot middernacht stelde de politie verschillende inbreuken vast.


Inbreuken op gebruik tachograaf
Chauffeurs van vrachtwagens zijn verplicht om gebruik te maken van een tachograaf. Sommigen
negeren die verplichting m langer te kunnen doorrijden. Dat is gevaarlijk en is oneerlijk voor
transporteurs die de regelgeving wel respecteren. Twee bestuurders respecteerden de dagelijkse rust niet. Dat kostte de chauffeurs respectievelijk 110 en 440 euro. Een andere chauffeur had zijn tachograaf niet in gebruik en had geen vervoersvergunning of vrachtbrief op zak. De politie stelde een onmiddellijke inning op voor 2 750 euro. Er was ook een trucker die de bestuurderskaart al uit het toestel had gehaald nog voor het einde van zijn werkdag. De bestuurder kreeg een proces-verbaal wat hem 1 320 euro kostte.
Uitzonderlijk vervoer
Het is tijdens 16 en 18 uur niet toegelaten om met bepaalde uitzonderlijke combinaties de weg op te
gaan. Een chauffeur volgde de regel niet en kreeg een proces-verbaal wat 800 euro kost. Het voertuig was ook niet voorzien van een retroreflecterende band wat moet zorgen voor een betere zichtbaarheid op bijvoorbeeld kruispunten. De verkeerspolitie heeft de combinatie uit het verkeer gehaald tot de spertijd verstreken was.
Gevaarlijke inbreuken

De politie stelde nog verschillende andere inbreuken vast die de chauffeurs zelf of andere
weggebruikers in gevaar konden brengen: een bestuurder reed met een combinatie die te lang was. Er was ook een bestuurder die rond reed met een ernstige barst in de voorruit. Eén voertuig bleek niet ingeschreven te zijn. Tot slot reed ook iemand met een onaangepaste snelheid en is daarvoor beboet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder