Weergoden teisteren 2de zomerkamp 'Funatletiek'

funatletiek

Na het eerste zomerkamp “Funatletiek” tijdens vakantieweek 1, startten atletiekclub KAPE en de gemeentelijke sportdienst van Kapellen op maandag 7 juli met zomerkamp nummer 2 in het gemeentepark van Kapellen. De deelnemers aan deze tweede week hadden heel wat minder geluk dan hun voorgangers met het “zomerweer”. Twee volle dagen moesten ze uitwijken naar indooraccommodaties en de andere dagen bleef het zonnetje netjes verborgen achter de wolken. Maar “fun” hadden ze toch !

De  weersvoorspellingen voor deze tweede kampweek beloofden al niet veel goeds. Terwijl de deelnemers van week 1 de hele tijd in het zonnetje en bij aangename temperaturen in het gemeentepark konden rondhossen, werd het voor de 24 deelnemers van week 2 telkens angstig uitkijken naar wat boven hun hoofd hing. En dat was allesbehalve rooskleurig. Op dinsdag en woensdag bleef het de hele dag druppels tellen … maar daar hadden de organisatoren gelukkig een alternatief voor. Er werd uitgeweken naar de sporthal KTA en de sporthal centrum om het sport- en spelprogramma af te werken.

Maar het grondig uitgewerkt programma voor deze week, moest nu wel – met enige improvisatie – door de KAPE- monitoren Annelies, Liesse en Lotte aangepast worden aan de nieuwe locaties. Hun fantasie en kennis was echter ruim voldoende om de deelnemers ook in deze indoorfaciliteiten een gevarieerd en aangenaam kamp te bezorgen. Alleen de buitenlucht moesten ze even missen … daar konden zelfs de monitoren écht niets aan veranderen. Donderdag stond wel het voorziene uurtje zwemmen op het programma … en dat was zowat het signaal om terug de buitenlucht op te zoeken.
De zon ontbrak nog steeds, maar op vrijdag konden de proefjes voor het speciale “diploma” van deze sportweek toch op de atletiekpiste in het gemeentepark worden afgelegd. Dat was alvast een meevaller … en met de diploma-uitreiking kon dit “natte” zomerkamp “Funatletiek” toch nog een “normaal” einde beleven.
Het verzoek van de organisatoren om tegen volgend jaar de atletiekpiste van een openschuifbaar dak te voorzien, is inmiddels de deur uit. Wat op Wimbledon of in de Amsterdam Arena kan, moet ook in het gemeentepark van Kapellen kunnen … dachten ze zo ! Vóór je inschrijft voor het zomerkamp “Funatletiek” van volgend jaar – want ja, ook dan werken KAPE en de sportdienst opnieuw samen – kan je even checken of dit dak al voltooid is ! De foto’s van dit zomerkamp kan je bekijken op www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *