Toeristentreintje brengt bezoekers naar de Kalmthoutse Heide

toeristentreintje-kalmthout
In de maand augustus brengt een kleurrijk toeristentreintje grote en kleine reizigers van het station van Heide naar de Kalmthoutse Heide. Op zondag zoeken heel wat dagtoeristen het mooie Kalmthout op. Met dit vrolijke transportmiddel wil de gemeente je op een comfortabele manier naar je bestemming brengen.
‘De Maatjestrein’ -zoals het trammetje in de volksmond wordt genoemd- werd in 1974 door de familie Oerlemans gebouwd om het jaarlijkse dorpsfeest van Nieuwmoer op te vrolijken. Deze zomer maakt een ritje op de Maatjestrein een bezoek aan de purperen heide compleet.
Het toeristentreintje rijdt in augustus 2014 elke zondag en op O.L.V. Hemelvaart (vrijdag 15 augustus) doorlopend elk uur tussen 12u30 en 17u00. Het vertrek sluit steeds aan bij de NMBS-treinen.
Het traject door de lanen van Heide is 4 km lang en duurt een half uurtje. Een dagticket heen en terug kost slechts € 1 per persoon, ter plaatse aan te kopen bij de machinist. Reserveren hoeft niet. Je herkent de haltes aan de beachvlaggen.
Info: Dienst Toerisme Kalmthout, Putsesteenweg 131, Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be, www.kalmthout.be/toerisme .

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *