Weer wateroverlast in Berendrecht

In Berendrecht wordt weer geklaagd over ondergelopen kelders en drassige gronden
In Berendrecht wordt weer geklaagd over ondergelopen kelders en drassige gronden. De afvoerwegen (hier de antitankgracht) zijn overvol.

In het Polderdistrict, meer bepaald in Berendrecht, wordt de jongste dagen weer fel geklaagd over wateroverlast. Kelders lopen onder en tuinen en weiden worden drassig.
Het district wil maatregelen. Het overweegt “kelderbezoeken” en een “Watercafé”. Dit laatste wil zeggen dat overleg wordt gepleegd tussen bewoners en verantwoordelijke bestuurders. “Hoe dan ook moet het grondwaterpeil naar omlaag”, zegt schepen van Waterhuishouding Rudi Sempels (N-VA). Zo nodig moet er een grondige studie worden gemaakt van het probleem, naast de vele studies die  hierover al bestaan.
Wie niet direct studies nodig heeft maar uit ondervinding kan spreken is Roger Brands uit de Zandkeet in Berendrecht. Die heeft drastische maatregelen getroffen om de wateroverlast tegen te gaan. Om zijn huis heeft hij op eigen kosten een grondbemaling geplaatst die het waterpeil moet doen zakken. Roger weet waar de plaag vandaan komt: “Het water in de plas van het zogezegde natuurgebied zuidwaarts van de dijk is de jongste weken weer gestegen. Het kan niet weg omdat er wel snoeiwerken zijn gebeurd maar geen uitdieping van de afwateringslopen. Ook de Zoutenbeek en de antitankgracht zijn weer barstensvol. Dat heeft een grote invloed op de huizen, gronden en wegen aan de zuid- en westkant van het dorp. (SDL)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder