Weer Tulpenpluk in Polderdistrict

Ook dit jaar is er een Tulpenpluk. De slogan van 2013 luidt: “Voor wie pluk jij een tulp?”. Elke bezoeker mag tien tulpen op het veld uitkiezen en afknippen. In de tulpenvestiaire kunnen bezoekers hun boeketje laten bewaren tot ze naar huis gaan. Wie het tuiltje aan iemand wil schenken, kan aan de vestiaire een label kiezen om aan een of meer tulpen te hangen.
Ondertussen zijn er allerlei activiteiten: een barbecue, een picknickbuffet, een grammofoon-dj, dansende tuinkabouters, vrolijke veldfanfares…Voor de kinderen is er een strobalenkasteel, een trampolinefestijn en nog veel meer. Bezoekers kunnen met het tulpentreintje meerijden, workshops tulpencreaties volgen (ingericht door Blidscap) en natuurwandelingen met Natuurpunt  zit er ook in.
Met de boot of per fiets
De Tulpenpluk vindt plaats op zondag 14 april van 10 tot 18 uur aan het tulpenveld (Antwerpsebaan aan de Bomenbank, Berendrecht). Met de Flandria of de elektrische fiets  kunnen bezoekers gratis van aan het Kattendijkdok naar de plukweide. Hiervoor moet gereserveerd worden, dit kan vanaf dinsdag 2 april online of telefonisch op het nummer 03 289 28 32. Meer info vinden geïnteresseerden op  www.dna.be/tulpenpluk
De groendienst plantte naast de 160 000 tulpen op het plukveld ook nog meer dan 17 000 tulpenbollen aan op plantsoenen om het district op te fleuren en bezoekers te verwelkomen.
Schenk een digitale tulp
Wie niet kan wachten tot 14 april, kan vanaf  dinsdag 26 maart al digitaal een tulp schenken via de Facebook-applicatie van de stad Antwerpen op www .facebook.com/stadantwerpen

Er zullen aan de Bomenbank in Berendrecht weer tulpen kunnen geplukt worden
Er zullen aan de Bomenbank in Berendrecht weer tulpen kunnen geplukt worden

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *