‘Week van de Digitale GOesting’

Essen/Kalmthout/Kapellen/Stabroek/Wuustwezel, – Van 15 tot 19 maart lanceert GO! scholengroep Antwerpen een reeks van e-learnings en online live sessies voor de leerkrachten van de meer dan 50 GO! scholen in de stad en in het noorden van Antwerpen. Het bestuur wil zo innovatie stimuleren wat online leren en digitalisering betreft, en kiest in deze uitdagende tijden ook bewust voor een coronaproof professionaliseringsaanbod dat inzet op het welbevinden en de mentale veerkracht van alle medewerkers. 

Het Vlaamse onderwijs had voor corona al veel werk voor de boeg: onderwijskwaliteit, lerarentekort, maatschappelijke waardering voor het beroep van leraar, … de pandemie deed daar nog een schepje bovenop en zette het onderwijs volledig op z’n kop. 

“De coronacrisis heeft de innovatiekracht in onze scholen versterkt. Onze leerkrachten hebben zichzelf moeten heruitvinden en er zijn op korte tijd topprestaties geleverd in het belang van de leerlingen. Maar de onzekerheid en de voortdurende veranderingen hebben van onze teams veel gevergd. We weten dat er noden zijn. Daarom investeren we in professionalisering, leren van elkaar én zelfzorg,” zegt Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! scholengroep Antwerpen


De leerkrachten in de scholen van GO! scholengroep Antwerpen gaven hun noden aan in een bevraging: daaruit bleek dat de mentale druk en planlast tijdens de voorbije periode, naast het motiveren van leerlingen en digitalisering, de grootste uitdagingen zijn.
Via de e-learnings van De De Experten leren de leerkrachten beter omgaan met stress en hoe ze hun beschikbare tijd efficiënter en effectiever kunnen inzetten. 

Go scholengroep Antwerpen verenigt 51 scholen en centra van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in de regio Antwerpen en het noorden van Antwerpen: Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek, Wuustwezel, Wijnegem en Zwijndrecht. Dat zijn meer dan 23.000 leerlingen en cursisten en zo’n 3.500 medewerkers.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *