Webradio Atlantis opnieuw te Zandvliet

Wie kent er het oude radio Atlantis nog? Deze in eerste instantie als piratenzender, startte in de winter van 1980 met uitzenden van muziek en radioprogramma’s. Atlantis was niet enkel radio maken, maar een heel evenement met promoteams enz. Na veel aandringen verkregen ze uiteindelijk een zendvergunning en was een lang leven beklonken, tot er door omstandigheden na 5 jaar werd beslist de stekker uit het stopcontact te trekken en te stoppen met de zeer populaire radio. Het idee van radio Atlantis bleef bij Fred de Kraker in het achterhoofd spelen en een 3-tal jaar geleden richtte hij Atlantis opnieuw op, onder de vorm van een internetradio.
Met de hoofdstudio in Mol was er heimwee naar het oude Zandvliet tot begin dit jaar Peter “Piwaaw” Paardekam, samen met zijn lieftallig vrouwtje Chantalleke, zich bij het team voegden. Samen maken ze donderdagavond tussen 18h-20h en zondagmorgen tussen 8h-12h een mix van verzoeknummers om hun luisteraars uit gans Vlaanderen te entertainen.
Peter is zeker geen onbekende voor Atlantis, toen ze nog lokaal uitzonden was hij er ook al bij en van plaatjes draaien heeft hij ook verstand. Zo vestigde hij in de jaren ‘80 het record plaatjes draaien: maar liefst 55 uren aan een stuk, dit in de studio van radio Spoetnik (eveneens te Zandvliet). Hij verbeterde zo het 50 uur durende record van Hugo Eysackers.
Vandaag is webradio Atlantis uitgegroeid tot een gekende online radiozender dat dagelijks begint met uitzenden vanaf het middaguur tot middernacht, in de weekends start het reeds om 8h ‘s morgens. Wil je ook eens genieten van deze muziek, met in het bijzonder Peter alias DJ Piwaaw; stem dan af op www.webradioatlantis.be en vergeet zeker geen verzoeknummer in te dienen.
Foto: Peter & Chantal in de studio te Zandvliet.
Yannick Schepers

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder