Portus Ojomo stelt tentoon in Ravenhof te Putte

Van 12 tot 20 maart stelt kunstenaar Portus Ojomo tentoon in de Ravenhof Galerij.
De kunstenaar werd geboren in 1952 in Nigeria en ontwikkelde zich als schilder en beeldhouwer.
Van 1974 tot en met 1979 vervolmaakte hij zijn creatief talent aan het Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en het Instututo Allende in Mexico in monumentale kunsten (schilderkunst, beeldhouwen, brandschilderen, loodglasramen, mozaïek en keramiek). Zijn opleiding is gebaseerd op de waarden van de westerse (vooral Europese) geschiedenis en traditie binnen de kunst. Hij leeft en werkt sinds dan in Antwerpen, België.
Portus is een hedendaagse kunstenaar die evolueerde van de Afrikaanse kunsttraditie naar de dominant westerse invloeden in de kunst. De vibrerende expressie en sterk contrasterende kleuren geven aan Portus Ojomo’s schilderijen een bijzondere weerklank.
Naast tentoonstellingen in binnen- en buitenland zijn de werken van Portus opgenomen in private en officiële collecties zoals zijn bronzen bas-reliëf dat hij ontwierp in 1989 voor de inhuldiging van het zestigjarige bestaan van de CV “Onze Woning te Antwerpen en een eveneens bronzen bas-reliëf voor het Jos Verhelstplein te Antwerpen in 1998.
Hij realiseerde in 2009 een muur reliëf van 45m2 met voorstelling van de geschiedenis van het postsorteercentrum Antwerpen x
Zijn werk werd geselecteerd voor de 2010 FIFA International Fine Arts in Zuid Afrika, hij kreeg ook de prijs voor Creativiteit 2010 uitgereikt door het Instituut Emile Vandervelde.
De tentoonstelling is te bezoeken op de weekdagen van 14.00u tot 17 u uitgezonderd maandag, in het Weekend van 10 u tot 18 u
Ravenhof galerij Oud broek 2 te 2940 Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *