"Wat U nog niet wist": Breendonk en Wereldoorlog II

fort-van-breendonk
Het fort van Breendonk speelde een heel belangrijke rol tijdens Wereldoorlog 2. Ja? Weten jullie waarom? Was dit een krijgsgevangenkamp of eerder een strafkamp? Wie vertoefde daar en wie had de macht? Wat deden de gevangenen tijdens hun verblijf en hoe werden ze behandeld? Wat kwam er op hun bord en hoe waren de medemensen. Kan men hier spreken over medemensen of was het ieder voor zich? Waarom is dit fort niet bedekt met zand? Waar is dit zand en wie heeft dit doen verdwijnen?
Deze vragen rijzen misschien spontaan bij iedereen die denkt aan Breendonk. Maar het was veel erger dan men denkt. Veel erger!
Jo van Dessel is kunsthistoricus en gids aan het fort en heeft ontzettend veel opzoekwerk gedaan voor deze avond en zelfs ex-bewoners van het fort gesproken. Ook zijn er stille getuigen die hun verblijf hebben verteld, geschreven of geschilderd. Ja hoor, er was zelfs een aquarelschilder die later zijn belevenissen op papier heeft geschilderd.
Deze avond wordt verteld in woord en beeld (met nog nooit geziene of vertoonde foto’s) “wat u nog niet wist” over Breendonk en Wereldoorlog 2.
De vertelavond gaat door op vrijdag 7 oktober 2016 – 20:20 u  (deuren 19:45 u), in Kunst Kapel Heuvels,  Waterstraat 30 te Kapellen.  Kassa : €5 (Geen voorverkoop ) – www.kasattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder