Ward Timmermans kijkt uit naar BK Beloften in Stabroek

Ward-Timmermans
Naar aanleiding van het BK brengen wij jullie de volgende dagen een overzichtje van renners die voor eigen volk koersen. Als eerste in de rij stellen wij u Ward Timmermans voor. Ward (20j) is de zoon van Luc en Sidie Timmermans – Eysackers uit de Grote Molenweg in Stabroek.  Als student, burgerlijk ingenieur, aan de KUL neemt deze sportieve jongeling nog de tijd om zich volledig in te zetten voor het wielrennen. Ward zal als enige Stabroekenaar rijden bij de Beloften U23 met start om 14 uur.
Bij welke ploeg ben jij momenteel aangesloten en hoe lang rij je al in competitie?
Mijn huidige ploeg is W.A.C. team Hoboken. Ik ben gestart als nieuweling dus zit ik nu aan mijn 7de jaar competitie.
Hoe verliep tot heden je wielerseizoen? Wat zijn de verwachtingen naar volgend seizoen?
Door de examens in januari begint mijn seizoen steeds later. Daarenboven moest ik in maart antibiotica pakken tegen een bacteriële infectie (hardnekkige verkoudheid). Hierdoor kwam het seizoen wat moeilijk op gang. Met  de examens in juni werd het seizoen onderbroken vanaf eind mei tot midden juni. Ik ben wel vanaf 15 juni terug beginnen trainen. Dus de goede vorm begint eraan te komen. Voor de  rest van het seizoen ga ik het na het Belgische Kampioenschap bekijken. Maar grote koersen staan niet op het programma van de ploeg, dus probeer ik in de kermiskoersen mee te doen voor de dichte ereplaatsen of misschien wat meer.
Ben je blij met een kampioenschap in eigen dorp? Wat is je mening over het parcours?
Het is heel plezant om een koers in de buurt te hebben. En als het daarenboven het BK is in eigen dorp, maakt het dat alleen maar mooier. Dat je dan ook nog geselecteerd wordt om mee te mogen doen tegen de beste beloften, zorgt echt wel voor een extra motivatie. Het parcours zelf valt op zich wel mee. Veel zal afhangen van de wind. Het peloton wordt door de kasseien en de bochten al op een lint getrokken. Als er dan zijwind is, zullen de waaiers zorgen voor een verbrokkeling in het peloton.
Heb je ambitie voor dit kampioenschap?
Ik zal blij zijn als ik in het peloton kan uitrijden. Tussen al de Belgische toppers zal dit al moeilijk genoeg zijn. Als de kans zich voordoet, zal ik mij natuurlijk wel proberen te tonen voor eigen volk.
Wat is  je mooiste koersmoment tot heden? Welk moment koester je, als een van je mooiste sportieve momenten?
Na enkele zware trainingsweken voelde ik, twee jaar geleden eind juli, dat de goede vorm begon te komen. Het eerste weekend van augustus ging ik koersen in Brasschaat Bethanie. Als eerstejaars belofte kon ik goed mee vooraan koersen, pakte ik een premie en was ik mee weg met de kopgroep en eindigde op een 8e plaats. Als je probeert te pieken naar een wedstrijd en dat lukt, is dit een zalig gevoel. Hopelijk wordt deze zondag mijn nieuwe mooiste koersmoment.
Wie zie jij dit BK winnen?
Door de numerieke overmacht zie ik iemand van Lotto-Soudal U23 wel winnen (18 starters). Enzo Wouters heeft ook nog een sterke sprint om het af te maken op het einde. Of anders zie ik Nathan Van Hooydonck zijn titel wel verlengen. Dit BK is voor hem ook bijna een thuiskoers.
Hoe heeft de fietsmicrobe je te pakken gekregen? Zit of zat er nog familie in het wielermilieu?
Bij de familie zat er niemand in het wielermilieu. Natuurlijk keken we thuis wel naar de grote koersen. Maar toen papa een koersfiets kocht om naar het werk te rijden, begon het toch te kriebelen om zelf te gaan koersen. Na mijn plechtige communie heb ik dan mijn eerste koersfiets gekocht en was ik vertrokken.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder