Ward Bogaert wint Polderkampioenschap in Stabroek

Ward Bogaert en Sien Van Mengsel krijgen de bloemen in ontvangst.

STABROEK – Op zondag 2 juni vond in Stabroek de kermiskoers plaats van Wielerclub Stabroek ism het gemeentebestuur en de Koninklijke Edegem Bicycle Club. Na een zware koers van 63 kilometer was het Ward Bogaert van wielerclub De Spartaan die de sprint won. Zijn ploeg won ook het ploegenklassement.

Vooraleer de lokale wielrenners de strijd aangingen voor het Polderkampioenschap, kregen de bewoners van De Vluchtheuvel de kans om een ronde op het parcours van 7 kilometer te rijden. Samen met een vrijwilliger reden ze op een tandem. Uiteindelijk was het Steven Tops die als eerste over de finish bolde.  Elke deelnemer kreeg een medaille mee naar huis.

Nadien stonden 53 renners aan de start voor hun wedstrijd. Ze rijden eerst 3 ronden achter de wedstrijdwagen en nadien kan de koers losbarsten met nog 6 rondes te gaan. In totaal leggen de wielrenners 63 kilometer af. Ze starten in de Dorpsstraat ter hoogte van café De Klok, rijden de Abtsdreef in, ’t Oud Broek, Danckerse Weg, ’t Hoogeind om dan via de Dorpsstraat terug aan te komen aan café De Klok.


Zware koers

Na de 3 rondes achter de wagen begint het peloton aan een hoog tempo. Enkele wielrenners moeten er na 1 ronde al de brui aan geven. Ook voor de 2 dappere dames Sien Van Mengsel en Sidi Eysackers zit hun koers – zoals op voorhand gepland – er al op na 1 ronde. Sien Van Mengsel kwam als eerste vrouw over de finish.

Het peloton blijft ondertussen verschroeiend hard rijden. Verschillende renners proberen een kopgroep te vormen, maar tevergeefs. Bij het ingaan van een volgende ronde kunnen de ploegen ook punten verzamelen voor het ploegenklassement. Het levert aan de finish bij elke ronde een kleine sprint op, maar niemand raakt voorgoed weg uit het peloton. De renners rijden aan een gemiddelde van 43 kilometer per uur.

Massasprint

Het zal dus aankomen op een massasprint. Ward Bogaert van WTC De Spartaan wint met enkele lengtes voorsprong. Yannick Rosseels (WTC Hoevenen) wordt 2e, Jorrit Verwimp van WTC The Eagles vervolledigt het podium. 

Ward Bogaert moest wel diepgaan voor de overwinning. “Er is hard gereden. Ik wou enkele keren aanvallen, maar werd telkens teruggehaald door het peloton. Ik probeerde nog een laatste keer in de Danckerse Weg en iets voorbij taverne De Neus kwam het peloton terug aansluiten. Gelukkig kon ik snel recupereren en had ik nog een beetje overschot voor de sprint.”

De Spartaan wint ook het ploegenklassement, voor The Eagles en WTC Kristal en Cycle Monkeys Zandvliet. Op basis van het ploegenklassement wordt ook het prijzengeld verdeeld onder de teams. Elke wielerclub schenkt zijn prijzengeld aan een zelfgekozen goed doel. 

Nadien waren er in café De Klok nog optredens. Tonnie Porn mocht in gepaste outfit het publiek opwarmen met enkele meezingers en bracht de sfeer er goed in. Nadien was het de beurt aan twee rockbands, Turkey Drivers en Delusional Cocktailbar, die er een geslaagde afterparty van maakten.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. De Vluchtheuvel dankt alle supporters langs het parcours, en de deelnemers van De Sturmers, WTC Kristal en WTC Hamburg voor de sponsoring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *