Wandel mee door het toekomstige Park Spoor Essen


Geef tijdens de inspiratiewandeling jouw mening

Gemeente Essen gaat het gebied rond het rangeerstation verder inrichten. Concreet investeert het bestuur in een groene ontmoetingsplek met ruimte voor ontspanning. Vandaag zitten ze in de ontwerpfase. In deze prille fase stapt de gemeente naar de Essenaren om te polsen naar hun mening. Op 2 en 6 mei kom je heel wat te weten tijdens inspiratiewandelingen én kan je jouw visie geven.

De ruimte voor Park Spoor Essen ligt zich tussen de Grensstraat, de spoorweg, het viaduct en Hemelrijk. Het domein wordt in de toekomst omgetoverd tot een belevingspark waar je het lokale erfgoed kan bewonderen. Daarbij focust de gemeente zowel op erfgoed in de vorm van landschappen als op de Essense historiek, met onder andere de sporen.

Burgemeester Gaston Van Tichelt vertelt: “Samen met studiebureau BUUR (Sweco) gaan we aan de slag om Park Spoor Essen zo goed mogelijk uit te bouwen. We beginnen nu met de concrete ontwerpen. Natuurlijk willen we ook onze Essenaren hierbij betrekken: wat vinden zij belangrijk voor dit belevingspark? Wat willen ze hier zeker (niet) zien?”

Inspiratiewandelingen op 2 en 6 mei
Om de ruwe plannen uit te leggen én de mening van de Essenaren te ontdekken, organiseert de gemeente twee inspiratiewandelingen. De wandelingen gaan door op dinsdag 2 mei, van 17.00 tot 19.30 uur, en op zaterdag 6 mei, van 10.00 tot 12.00 uur.
De wandeling start aan de voormalige quarantainestallen (Hemelrijk 77) en is ongeveer 1 km lang, met verschillende haltes doorheen het domein. Het studiebureau en gemeentebestuur verwelkomen je en wandelen mee. Ze geven uitleg bij de verschillende plekken onderweg. Je ideeën, opmerkingen en vragen zijn hier hartelijk welkom.

Ideeënbus en infocontainer
Vanaf 2 mei vind je heel wat informatie over het project in de gemeentelijke infocontainer tegenover de voormalige quarantainestallen. Heb je ideeën, vragen of opmerkingen, maar lukt het je niet om bij de wandelingen te zijn? Dan kan je op eigen houtje de wandeling doen en jouw input geven via de ideeënbus in de infocontainer én via www.essen.be/parkspooressen.

Het studiebureau gaat aan de slag met je input en streeft ernaar om tegen eind september 2023 een ontwerp voor te leggen.

©gemeente Essen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *