VVV biedt Bevrijdingsfietsroute gratis aan

Op 5 mei 1945 is Nederland helemaal bevrijd. Na 70 jaar laten we deze dag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Ook VVV Brabantse Wal schenkt extra aandacht aan de Bevrijding door van 1 t/m 5 mei de bijzondere Bevrijdingsfietsroute gratis te verstrekken.
De indrukwekkende route voert je langs oorlogs- en verzetsmonumenten waar vele herinneringen liggen. Aan de hand van het fietsknooppuntensysteem passeer je verschillende markante locaties in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt achtergrondinformatie over o.a. monumenten, straten en wijken die van grote betekenis zijn geweest in deze periode. Je fietst over de Brabantse Wal met mooie uitzichtpunten.
De zuidelijke fietsroute is 50 kilometer en voert langs verschillende schuilplaatsen, herdenkingsmonumenten, restanten van bunkers en gedenkwaardige plaatsen in de gemeente Woensdrecht en Wouwse Plantage. De noordelijke route van 36 kilometer doet Halsteren, Lepelstraat en de gemeente Steenbergen aan. Je fietst langs pleinen, monumenten, bruggen, oorlogsgraven, kerken en door dorpskernen met bijzondere verhalen.
Verkrijgbaar
De route is 1 t/m 5 mei gratis verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) bij VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19 in Bergen op Zoom en de VVV agentschappen in Steenbergen en Hoogerheide. VVV Brabantse Wal is 1 en 2 mei geopend van 10 tot 17 uur, 3 mei van 12 tot 16 uur, 4 mei van 13 tot 17 uur en 5 mei van 12 tot 16 uur. Na 5 mei kost de Bevrijdingsfietsroute € 2,50.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *