Opening toeristisch seizoen en Erfgoeddag te Kalmthout

vlaggen
Op zondag 26 april 2015 opent Kalmthout het toeristisch seizoen. De activiteiten vallen dit jaar samen met de Vlaamse Erfgoeddag, die in het teken staat van ‘ERF!’. De toegang van 10u tot 17u is gratis. Het Bijenteeltmuseum gunt je een blik op de waardevolle nieuwe imkerscollectie van IBRA en ook de permanente tentoonstelling is de ganse dag vrij toegankelijk. Elke bezoeker ontvangt bovendien een zakje bloemenzaad! Een interactieve en kindvriendelijke expo over de bodem vind je in De Vroente. In het provinciaal Suske en Wiske-Kindermuseum kom je alles te weten over de erfenis van Willy Vandersteen in de tentoonstelling ‘Het Sprekende Testament’. De speciale kinderspeurtocht leidt je door de tentoonstelling en maakt van jou een echte stripkenner.
De familie Cromheecke-Dupon schonk de gemeente een bronzen bas-reliëf met afbeelding van kunstschilder Frans Van Kuyck vervaardigd door beeldhouwer Josuë Dupon. Dit wordt aangebracht aan het ‘Zwaluwdak’, de vroegere woning van Van Kuyck, nu het OCMW (Heuvel 39). Naar aanleiding van deze schenking en in het kader van De Erfgoeddag organiseren het gemeentebestuur en vtbKultuur deze activiteiten:
• Tentoonstelling van 25 en 26 april en 1, 2 en 3 mei 2015 tussen 10u en 17u in het OCMW-gebouw.
• Voordracht over het leven en de werken van Frans Van Kuyck en Josuë Dupon door Alex Elaut, stadsgids en kunstkenner. Dinsdag 28 april 2015 in het DC De Groten Uitleg (Kerkeneind 20) om 20u.
Net zoals vorig jaar richten we deze dag een pendeltreintje in dat reizigers van de bruisende stationsbuurt van Heide tot aan de Kalmthoutse Heide brengt en terug. Datzelfde treintje rijdt overigens ook elke zondag van augustus.
www.kalmthout.be/toerisme  – www.erfgoeddag.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *