Vrouwengans rijdt in Ekeren

Vorig jaar werd Mieke Kanora de nieuwe koningin in Hoevenen

Wie dacht dat enkel stoere polderzonen zich met het folkloristische  gansrijden bezighouden heeft het mis. Ook de dames laten zich als gansrijders gelden.
Gerard Van den Ven, beter gekend als “Klein Tripke maakte in 1994 een einde aan die alleenheerschappij. De vrouwen besloten om te rijden voor een goed doel namelijk voor de Vluchtheuvel. De premie bedroeg bijna 60.000 frank.
Het verloop van het spel is identiek aan het gansrijden bij de mannen. Gezien het hele gebeuren danig in de smaak was gevallen werd in 1995 besloten tot de oprichting van de vereniging voor het vrouwenganzerijden “De Vrije Gans”.
Momenteel rijden ze met een 30-tal amazones en beschikken nog over een wachtlijst. De koningin mag kiezen waar er volgend jaar gereden wordt: in Berendrecht, Zandvliet, Ekeren, Hoevenen, Stabroek of Lillo.

Vorig jaar werd Annemieke Kanora koningin. Zij koos ervoor om op zaterdag 4 mei as. het gansrijden door te laten gaan in Ekeren. De amazones vertrekken bij Olivier Van Look op de Schriek in Ekeren richting Annemieke Kanora in de L. Andersonstraat voor het uithalen van de koningin rond 12 uur. Het gansrijden start om 15 uur op het Kristus Koningsplein in Ekeren.
Omdat het dit jaar de 25ste editie van het gansrijden is wordt de opbrengst geschonken aan de Vluchtheuvel, het goede doel waar 25 jaar geleden de eerste premie naar toe ging.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *