Vroeg kerstfeest bij Samana-Hoevenen


HOEVENEN – Zaterdag 10 december waren de leden van Samana-Hoevenen uitgenodigd op het Kerstfeestmaal, het eerste dat kon doorgaan na twee jaar onderbreking wegens Corona. In die moeilijke tijd mochten de leden wel een pakketje aan huis ontvangen met Pasen en Kerstmis.
45 smulpapen schreven nu in, en die werden welkom geheten met een glaasje cava. Maar al heel gauw deed de traiteur zijn intrede en werd iedereen bedacht met een echt feestmaal.


Na de maaltijd deed een aanzienlijk aantal accordeonisten zijn entree: een gelegenheidsensemble, meestal oud-leerlingen van de muziekacademie van Brasschaat, en onder de leiding van Yvan Smeulders van Mimuse-Kalmthout. Zij brachten een repertoire van heel veel goed gekende nummers die velen enthousiast meezongen, en sommigen werden zelfs verleid tot een dansje. Tijdens de pauze was er nog koffie en dessert voor iedereen, ook voor de 14 accordeonisten, want voor de rest speelden die helemaal belangeloos, omdat het voor Samana was!
Iedereen was heel tevreden over deze stemmige namiddag, ook en vooral die mensen die anders nog moeilijk buiten komen. LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *