Vrijwilligers gezocht voor huistaakbegeleiding OCMW Stabroek

Het OCMW Stabroek startte vanaf 1 augustus met het project huistaakbegeleiding en is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!
Onderwijs is vanzelfsprekend belangrijk om kinderen betere toekomstkansen te bieden. Ondanks de grote inspanningen die ouders en scholen leveren, zijn er toch kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij het schoolsysteem. Veel oorzaken kunnen aan de basis liggen: thuis een andere taal spreken, problemen binnen het gezin, trager zijn in het opnemen van de leerstof, …
Om alle kinderen gelijke slaagkansen te geven wil het OCMW Stabroek in samenwerking met de lagere scholen, laagdrempelige huistaakbegeleiding voor maatschappelijk kwetsbare kinderen aanbieden.
Om dit project te doen slagen gaan we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die 1 uurtje per week de leerlingen (en ouders) thuis zullen begeleiden bij het maken van de huistaken. Het gaat hier niet om het geven van bijles, maar om het aanreiken van methodieken en het creëren van structuur en een klimaat waardoor de leerlingen (en ouders) in de toekomst zelfstandig verder kunnen met maken van huiswerk. Je komt terecht in een fijne en gevarieerde groep vrijwilligers.
De vrijwilligers zullen voorzien worden van een korte opleiding waar binnen handige methodieken worden aangereikt en worden daarnaast nauw opgevolgd en begeleid door de projectcoördinator van het OCMW.
Wilt u graag uw steentje bijdragen of heeft u nog vragen rond het project? Aarzel dan niet om de projectcoördinator te contacteren.
Niels Van Steenvoort – Projectcoördinator Huistaakbegeleiding – niels.van.steenvoort@ocmwstabroek.be – 03/317.18.81 – 0471/81.11.26
Bereikbaar: ma & vrij 08u30-16u – woe 12u30-16u

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder