Vrijwilligers Doedéskadén bedankt voor 137 ingezamelde computers

Vrijwilligers van de vzw Doedéskaden zijn op vrijdag 10 juli ontvangen op het gemeentehuis van Kapellen. Met steun van het gemeentebestuur werden door hen 137 computers ingezameld die kunnen worden ingezet voor thuisonderwijs bij kwetsbare jongeren. Ondertussen ontvingen al 55 kinderen een computer. Alvorens de vzw die kon uitlenen, moesten die ook klaargestoomd worden voor hergebruik: poetsen, veilig maken, herprogrammeren en daarvoor kon de vzw rekenen op heel wat vrijwilligers. Ook de ICT’ers van de gemeente klopten vrijwillige uren.

Tijdens de coronacrisis werden plots heel wat kwetsbare jongeren verplicht thuisonderwijs te volgen. Om te verhinderen dat deze kinderen een leerachterstand zouden oplopen ging de gemeente Kapellen op zoek naar gebruikte laptops om die, via Doedèskadèn vzw, te schenken aan kwetsbare kinderen en jongeren. “De oproep was een groot succes” zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld). “Er kwamen 22 computers van particulieren. Maar dat was niet voldoende. Daarom hebben we bevriende bedrijfsleiders aangesproken met als eindresultaat 137 computers. Alvorens de vzw de computers kon uitlenen, moesten die eerst klaargestoomd worden voor hergebruik en hiervoor konden ze rekenen op heel wat vrijwilligers. Ook de ICT’ers van de gemeente hielpen een handje. Zo kon deze kansarme jeugd ook deelnemen aan het thuisonderwijs tijdens de coronacrisis”.
Voor deze belangeloze inzet heeft de gemeente de medewerkers van het project beloond met een aankoopcheque van BELEEF! Kapellen. Doedèskadèn begeleidt samen met onder meer het Sociaal Huis en de jeugd- en cultuurdienst mensen die in Kapellen in armoede leven.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *