Vrijetijdscentrum De Schelde gaat op wereldreis: “Blijf thuis, en ontdek 9 verschillende landen!”

Affiche-De-Polder
Vrijetijdscentrum laat u kennis maken met negen verschillende landen en culturen in de Polder. Zaterdag 20 april is het groot openingsfeest waarbij eerst de Polder zelf in de kijker wordt gezet!
Polderfeest
Op zaterdag 20 april is er een groot Polderfeest voor alle inwoners van de Polder. Het feest start om 14uur met het kindergansrijden. De ganzenrijdersverenigingen leren de kleinsten onder ons al snel de kneepjes van het vak. Vanaf 14u strijden zij om de koningskroon, dus kom zeker mee supporteren! Ondertussen zijn er ook een heel aantal die hun kunnen en kennis graag met u delen. Deze kunt u ontdekken op de ambachtenmarkt. Het Polderse streekgerecht, namelijk het Zandvliets ‘rookvleesch’, zal deze middag ook verkrijgbaar zijn als origineel hapje. Er zullen ook enkele pony’s aanwezig zijn waarop de kinderen een ritje kunnen maken. Dit alles wordt muzikaal omlijst door de Poldercowboys. Dit olijke trio heeft een mix van Engelstalig, Frans- en Nederlandstalig repertoire in huis. Folk, country, chanson en kleinkunst,… geen enkel genre is hen vreemd.
Nederland
Vervolgens is Nederland het eerste land dat aan bod komt. De Nederlandse week begint op dinsdag 23 april met de film ‘Wit Licht’, het verhaal over kindsoldaten waarin de zanger Marco Borsato de hoofdrol speelt. Uiteraard brengen we ook muziek uit Nederland en dat doen we door op vrijdagavond 26 april de ‘Bretellies’ te presenteren, een trio dat populaire muziek met kleinkunst combineert en een leuke mix brengt van bekende meezingers en minder bekende nummers. Nederland kent ook veel zeemansliederen zodat we op zondagochtend 28 april een optreden van ‘Het Veerse Scheepskoor’ brengen.  Dit optreden is tijdens een echt Nederlands ontbijt met krentenbrood, karnemelk en beschuit met muisjes. Die week is het ook Koninginnedag, waarbij we op dinsdagavond 30 april enkele Nederlandse stand-upcomedians brengen.
Praktisch
Project ‘De wereld komt aan in de Polder’ (van 20/4 april tot 14/9)
Za 20/04: Polderfeest
Di 23/04: Start Nederland
Vrijetijdscentrum De Schelde
Alle activiteiten gaan door op het grasplein achter bib Viswater (Tongerlostraat Berendrecht).
Na de Polder en Nederland komen de volgende landen nog aan bod:  Polen, Italië,  Portugal, Marokko,  Kroatië, Burundi, Spanje, Duitsland
Als u meer wil weten over het volgende land dat aan bod komt, kan u de verschillende landenstickers verzamelen. Op verscheidene plekken in het district zoals de buitenlocatie in Viswater, in de bib, de Delhaize, het districtshuis,… vindt u stickers waarop het aanbod voor het volgende land te lezen staat.
Info en tickets: – Vrijetijdscentrum De Schelde,  Antwerpsebaan 140, 2040 Berendrecht – – Tel.: 03 298 27 30 – – VrijetijdscentrumDeSchelde@stad.antwerpen.be – – www.vrijetijdscentrumdeschelde.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *