Vrank en Vrij Hoevenen vierde 55ste Turnfeest

Turnkring Vrank en Vrij bestaat al 55 jaar en organiseerde het voorbije weekend, voor deze gelegenheid, een prachtig Turnfeest in Sporthal Attenhoven. Op zaterdagavond hadden voor de eerste maal de optredens plaats, onder het motto : ‘Faute Top 21’ (dit is geen spelfout), op zondagnamiddag de tweede maal.
Voor het spektakel begon heette voorzitter Tim Uten iedereen welkom op dit Turnfeest en gaf ook wat praktische informatie over het verloop van de avond.
Vlot verloop
Het is ondoenbaar om tot in detail elk van de 21 optredens te beschrijven maar iedereen, van klein tot groot, die tot de vereniging behoort kwam aan bod om zijn of haar kunnen te demonstreren. Gedurende de eerste helft, vóór de pauze, waren het vooral de kleinsten en de pubers die lieten zien wat ze in hun mars hadden. In het eerste deel was er ook een fel gesmaakt optreden van de drumband van Vrank en Vrij. Na de pauze waren het de gevorderden en iets ouderen om  hun kunsten te tonen, op de grond en aan de toestellen. Hierbij zagen we knappe staaltjes van lenigheid en evenwichtskunst. Alles gebeurde onder muzikale begeleiding, van zowel jazz- als Tyrolermuziek, klassiek evengoed als modern. Telkens mochten de deelnemers rekenen op het spontaan applaus van het publiek.
Tijdens de finale werd er door de gymnasten maar ook door de toeschouwers gezwaaid met witte doekjes, op de tonen van ‘Connemara’, dit vormde een schitterend schouwspel. Toen volgde nog een kleine huldiging van Joske Wils, die er al van in het begin, 55 jaar dus, bij is. Ook haar echtgenoot Mon Smolders deelde in de hulde want hij bouwde mee de turnzaal, die intussen ook al 30 jaar bestaat.
Ook secretaris Ward Plompen, die na 15 jaar stopt met zijn functie, werd bedankt voor al die jaren inzet voor de vereniging.
Vrank en Vrij is een vereniging waar men terecht kan voor het recreatief beoefenen van de turnsport. Ook muziekliefhebbers komen er aan hun trekken bij de afdeling drumband en twirling. Wie hierover graag meer inlichtingen wil kan terecht op het GSM.Nummer 0486/658.317                                                                    
Andere foto’s van het turnfeest zijn te bekijken op https://picasaweb.google.com/leow2689/Turnfeest_02_2011#
L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder