Voorzitter Oude Gans Wil Ekeren bij Keizerrijden

De koning van Ekeren binnenkort naar keizerijden? Als het van Jos Crynen afhangt dan wel
De koning van Ekeren binnenkort naar keizerijden? Als het van Jos Crynen afhangt dan wel

Ter gelegenheid van de viering van 90 jaar Oude Gans heeft voorzitter Jos Crynen een oproep gedaan om de Lustige Gans Ekeren bij het keizerrijden te betrekken. ‘Deze maatschappij heeft de afgelopen jaren op voorbeeldige wijze gefunctioneerd’, zei hij. ‘Ze richt het koningsrijden in zoals het moet, trekt veel volk aan en volgt de regels. Zij is trouwens vrijwillig aanwezig op het koningsrijden van andere maatschappijen, op het keizerrijden (zonder te mogen deelnemen) en op tal van folklorefeesten in de streek. Het kan niet dat zij moet wachten tot 2017 vooraleer er een beslissing wordt getroffen over haar eventuele deelneming.’
De oproep van Jos Crynen werd op applaus onthaald bij heel wat aanwezigen. Algemeen voorzitter Frans De Schutter, hield zich afzijdig en reageerde niet. Hij had voordien wel een toespraak gehouden waarin hij de Oude Gans loofde. Hij greep terug in de geschiedenis van de op dit ogenblik oudste maatschappij van de Polder. ‘Het gansrijden is in de streek niet meer weg te denken, ook al zijn Polderdorpen bij Antwerpen aangehecht en dat is zeker mee te danken aan de Oude Gans en haar besturen’, zei hij. Ten slotte belichtte Frans op de hem eigen wijze de twee kleuren van de jubilerende maatschappij: wit en blauw. ‘Wit betekent vreugde en blauw is een oersymbool, zodat we mogen aannemen dat de Oude Gans nog een lang leven is beschoren in vreugde en plezier’, besloot hij.
Districtsschepen Rudi Sempels sloot zich hier bij aan. Hij zegde de materieële en logistieke steun van het district toe en wenste dat de Oude Gans op 17 maart na zoveel jaren in Zandvliet de keizerskroon zou kunen buitmaken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.