Voorstelling Petrus en den Doodendraad te Hoevenen

web-toneel-petruskrisdewitte2Het Herdenkingscomité WOI richt ism cultuurraad Stabroek  op zaterdag 1 oktober de voorstelling: Petrus en den Doodendraad in O.L.V. Geboortekerk, Frans Oomsplein Hoevenen, in. Een zeer gevoelig toneelstuk over de verscheurende ellende van WOI met Jo De Meyere en Marit Stocker in. Naar een tekst van Guido Van Meir in regie van Luc Perceval.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten door een elektrische draad. Leefgemeenschappen op de grens werden op die manier van mekaar gescheiden met vaak grote sociale en emotionele gevolgen. Tegen de achtergrond van dit historische gegeven speelt Petrus en den Doodendraad.
De oude Petrus blikt terug op zijn leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een passionele liefde tussen Petrus en Marie werd gedwarsboomd door koppig toeval, een reeks verschrikkelijke gebeurtenissen, een dodelijke draad en een wereldoorlog. Hoe komt een man uit zoveel gruwel tevoorschijn, waarmee houdt hij zich staande?.
Een tragische love-story op de grens waar ooit den draad stond, die dorpen in tweeën sneed, waar smokkelaars aan bleven plakken, die een verloving tot een vierjarig bestaan veroordeelde.
Een voorstelling over hoe zelfs 2.000 volt de liefde niet kan stoppen. Integendeel. De voltallige pers was het er over eens, dit is een absolute aanrader, Jo De Meyere overstijgt, zo mogelijk, zichzelf en laat ook de jonge Marit schitteren in dit stuk van dorpsgenoot Guido Van Meir.
Aanvang 20.30 uur , deuren 20.00 uur – Inkom : 13 € vvk, 15 € aan de kassa, senioren en studenten 2 € korting
Info en reservatie : cultuurdienst, 03 210 11 75, reservaties@stabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder