Voor de vierde keer ‘Stabroek zingt’ op 9 juli

Voor zaterdag 9 juli moet je alvast je keel smeren want dan heeft de 4de editie plaats van ‘Stabroek zingt’.

De eerste keer in 2008 werd het georganiseerd t.g.v. 750 jaar Stabroek en het was meteen een schot in de roos. Zo’n 2000 enthousiastelingen verzamelden toen in de voortuin aan het gemeentehuis. Vorig jaar zat het weer niet mee en moesten ze wegens de regen verhuizen naar zaal Moorland. Dit jaar gaan ze ‘s morgens met de mensen van klank en licht de weersomstandigheden al eens bekijken en als de voorspellingen te slecht zijn dan gaat men alles meteen binnen opstellen. Voor de tweede keer wordt het georganiseerd rond de Vlaamse feestdag (11 juli) en kan het comité rekenen op een vlotte samenwerking met het gemeentebestuur en de cultuurraad.  En ze mogen ook rekenen op de steun van de chiro met hun hulpvaardige handen.

Laura Lynn

Vanaf 18 uur is iedereen welkom op de weide voor het gemeentehuis. Zo om en bij 19 uur komt Laura Lynn op het podium Zij zingt het feest in gang. Je kent haar zeker en vast van nummers als ‘Dans je de hele dag met mij’ of ‘Je hebt me 1000 maal belogen’.

Nadien is het aan de aanwezigen om de pannen van het dak te zingen. Peter Hendrickx zal de liedjes aan mekaar praten en men brengt ook zijn eigen geschreven nummer ‘Herinneringen aan Stabroek’. Het merendeel van de liedjes zijn echte Vlaamse meezingers maar er is ook wat rock & roll bij met ‘Satisfaction’ van de Roling Stones. La Esterella en Bob Benny die dit jaar overleden zijn worden ook even herdacht met hun liedjes ‘Voor een kusje van jou’ en ‘Zeg me waar en wanneer’. ‘Les Lacs du Connemara’ en ‘Lichtjes van de Schelde’ mogen ook niet ontbreken en kan het anders dan dat Abba de rij mag sluiten met ‘Thank you for the music’.

Afspraak dus op zaterdag 9 juli in de voortuin van het gemeentehuis te Stabroek vanaf 18 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder