Volkskermis Luchtbal komt er aan

Vorige keer lokte vooral de rommelmarkt veel volk
Vorige keer lokte vooral de rommelmarkt veel volk

Ondanks hardnekkige geruchten vorig jaar dat het toen de laatste zou zijn, wordt de Luchtbalse Volkskermis ook in 2016 nog georganiseerd, voor het 71ste jaar op rij. De kermis zal er wel helemaal anders uitzien en ze is wat  beperkter in tijd en ruimte, maar de gezelligheid blijft gegarandeerd. De grote nieuwigheid is dat vrijwel alle activiteiten zullen doorgaan in een grote tent, die opgesteld staat op de vertrouwde plaats naast de kerk tussen de Canada- en Noorderlaan. De muzikale optredens die daar elke kermisdag te beluisteren zijn, blijven volledig gratis en de talrijke eet- en drinkgelegenheden hanteren ook dit jaar erg betaalbare prijzen.
In het afgeslankt programma zijn de traditionele succesnummers behouden. Zo is er op zaterdag 13 augustus de steeds zeer druk bijgewoonde rommelmarkt met een 150-tal standhouders. De jongste bezoekertjes (tot 12) worden op zondag 14 augustus in de watten gelegd met hun kindernamiddag (14-17 u.) waar ze gratis kunnen genieten van o.m. een goochelaar, springkastelen, paardenmolen, schminksters, ballonnenmannen enz. De kermis sluit af op Moederdag 15 augustus met in de voormiddag de moederhulde in de kerk, ’s namiddags de laatste muziekoptredens en ’s avonds de spetterende meezingfinale “Luchtbal zingt”.
De organisatie draait ook na zeven decennia nog steeds volledig op vrijwilligers en zij verwachten zoals steeds naast de lokale inwoners ook het bezoek van vele oud-Luchtballenaren, van wie een flink deel uitgeweken is naar de Poldergemeenten. (MB)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *