Volksfeest Damiaanactie met ambassadeur van de actie stervoetballer Thomas Vermaelen te Stabroek

Stabroekenaar Thomas Vermaelen is topsporter (‘best defender’ vorig seizoen, verkozen door voetballers zelf),  oud-leerling St. Catharinaschool en een waardig ‘uithangbord’ voor de gemeente Stabroek
Thomas heeft de Damiaan-werking in Congo gezien en zich bereid verklaard de actie te promoten en te ondersteunen in de mate van zijn mogelijkheden. Thomas en zijn ouders zijn zeer vereerd daarmee en wensen dit heuglijk feit van erkenning zeker te combineren met een getuigenis- en fondsenwervende activiteit ten bate van de Damiaanactie.

Damiaanactie dorp
In 2010 werd Thomas ambassadeur van de Damiaanactie. Thomas draagt hier, in Stabroek, zijn steentje bij op zaterdag 28 mei met  een groots volksfeest in en rond zaal Moorland. Deze actie, volksfeest kreeg de naam ‘Damiaanactie dorp’.  Thomas zal hierbij aanwezig zijn. Er wordt door verschillende Stabroekse verenigingen samengewerkt om een totaal programma te brengen, vanaf 10u00: voetbal (tornooi met Thomas Vermaelen, damesvoetbalmatch, wedstrijd tussen de ganzenrijders Hoevenen en die van Stabroek), gezinswandeltocht, gezinsfietstocht, speelgoedbeurs, kindergrime, tentoonstelling over de Damiaanactie in Congo. Meer info kan altijd op gevraagd worden tel 0495 527  526 of via mail campagne@damiaanactie.be

Programma

Alles wordt georganiseerd door tientallen verenigingen, clubs en bewegingen die actief zijn in groot-Stabroek.  U bent van harte welkom voor een babbel, een hapje en drankje. De feestelijke happening begint om 10 uur in en rond zaal Moorland te Stabroek. Naast de vele activiteiten is er kindergrime, de Wereldwinkel zet zijn beste beentje voor met drankjes en hapjes en de fanfare zorgt in de namiddag voor de sfeer.

Wandelingen: Onder impuls van de KWB zijn twee mooie wandelingen van 7 of 14 km uitgestippeld. Inschrijven kan vanaf 8 tot 14 uur in zaal Moorland. Voor de vroege wandelaars is er een kopje koffie of thee van de Wereldwinkel voorzien. Inschrijving 1 euro.

Fietstocht met Jan Janssen en Marc Herremans: Wielerclubs ‘De Klok’ en ‘Hamburg’ sloegen de handen in elkaar om een fietstocht van 30 km door het Stabroekse achterland naar Nederland (Woendsdrecht) uit te stippelen Inschrijven kan van 10 tot 14 uur. Deelname 1 euro. Om 14 uur is er een speciale tocht: Jan Janssen, bekend wielrenner van weleer en gewezen triatleet Marc Herremans vertrekken met een groep wielertoeristen.

Speelgoedbeurs: In de lagere scholen van Stabroek, Hoevenen en Putte is elk kind zo genereus geweest om één stuk speelgoed af te staan. Dat speelgoed wordt door de de Bond van Grote en Jonge Gezinnen correct geprijs. Van 10 tot 15 uur is er in zaal Moorland een heuse speelgoedbeurs.

Tentoonstelling: sinds begin mei staat in de bibliotheek van Stabroek een tentoonstelling van Damiaanactie met foto’s van Tim Dirven over Congo. Thomas bezocht Damiaanactie in Kinshasa in 2010. Op 28 mei is de tentoonstelling op de bekijken in zaal Moorland.

Voetbal: Op het voetbalterrein aan zaal Moorland kan, met Thomas als speciale gast, voetbal niet ontbreken. Drie voetbalclubs werkten samen een tornooi uit voor de kleinsten onder ons. Vanaf 10 uur zetten pupillen en miniemen hun beste beentje voor. De aftrap wordt elke keer gegeven door Thomas zelf. Om 14 uur nemen de vrouwenteams van SKNS en VES het tegen elkaar op in een ware Cup-match. Om 16 uur staat de traditionele ganzenrijdersvoetbalmatch op het programma.

Fanfare: De Koninklijke Fanfare Verbroedering zal de feestelijkheden muzikaal opluisteren met een optreden om 15.30 uur (tussen de voetbalmatch) en omstreeks 17.45 tot 18 uur. om de mensen de mobiliseren voor de opbodverkoop.

Opbod: Op het einde van de dag (rond 18 uur) zullen allerlei attributen per opbod verkocht worden. Naargelang het weer zal het buiten of in zaal Moorland gebeuren.


Gulden Garve
Thomas Vermaelen wordt door het gemeentebestuur bedacht met de gulden garve omwille van zijn sportieve carrière en maatschappelijk engagement voor de Damiaanactie. Als Stabroekenaar brengt hij onze gemeente in positieve zin onder de aandacht. Deze viering gebeurt op vrijdag 27 mei in zaal Moorland.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder