Kapelse dorpsdag krijgt meer kwaliteit en overzicht

Na 25 jaar was de Kapelse dorpsdag, nu zondag 29 mei, aan een facelift toe. “We hebben het initiatief een nieuwe look gegeven en alle thema’s samengebracht’’ zegt burgemeester Dirk Van Mechelen. “Vanaf dit jaar wordt er gewerkt met tien thema’s. Een beetje vergelijkbaar met een beurs in een zalencomplex. Op elke straat van het traditionele dorpsdagparcours, in het centrum van Kapellen, wordt een thema uitgewerkt’’.
Tien thema’s
In totaal kozen de inrichters voor tien verschillende thema’s zoals folklorestraat (Stationsstraat), sportplaza (C. Pallemansstraat), cultuurplein (Dorpsplein), mobiliteitssalon (Dorpsstraat plus Kapelsestraat), rommelmarkt (Gasstraat plus Hofstraat), modeboulevard (Dorpsstraat), ecolaan (Hoevensebaan), Promenade (winkelcentrum), kermis (Guyotlei en stationsomgeving) en scholenbeurs (pleintje Promenade). Centraal punt is het Dorpsplein waar vanaf 12 uur zes verschillende optredens plaats hebben. Opvallende artiesten zijn Laura Omloop (14u15) en “Soulbrothers’’ (16u30). Het rijtje optredens wordt vanaf 18u30 afgesloten en de groep “Casserole Fermer” die tot 20 uur op het podium staan.
Record deelnemers
Dit jaar kregen maar liefst 177 standhouders een plaatsje op de Kapelse Dorpsdag. Het gaat om handelaars, verenigingen, marktkramers en instellingen en organisaties. Tel daarbij 65 deelnemers aan de 1,5km lange rommelmarkt, 40 deelnemende handelszaken in het winkelcentrum Promenade en 17 kermiskramen. Dat heeft de totale som van 299 deelnemers een absoluut record. Op de modeboulevard, in de Dorpsstraat, komt er nabij het Mater Salvatorisinstituut ook een professionele catwalk met een lengte van 15 meter. Er zijn shows om 14, 15u30 en 17 uur. Heel de dag wandelen op het Dorpsdag-parcours muziekverenigingen en verschillende andere opvallende gasten zoals “Crazy Frog’’. Een kikker op springstelten die hoog boven de massa steekt.

Gratis parking en fietsenstalling

De ondergrondse parkeergarage van het winkelcentrum Promenade is zondag 29 mei uitzonderlijk open. Parkeren kan er gratis vanaf 9u30 tot 19u30. In- en uitrijden kan enkel via de Antwerpsesteenweg. Alle andere Kapelse parkings blijven bereikbaar. Dat geldt ook voor parking Spoor langs de Koolkaai, hoewel die uitsluitend bereikbaar is via de C. Pallemansstraat. Wie met de fiets komt vindt extra fietsenstallingen aan het station, op het Kerkplein, nabij De Post in de C. Pallemansstraat en in de Streepstraat aan het Koninklijk Atheneum.
Omleidingen
Het dorpscentrum van Kapellen is zondag 29 mei van 6 tot 22 uur volledig verkeersvrij. Het gaat om volgende zone: Antwerpsesteenweg (tot aan Bevrijdingslei), C. Pallemansstraat (tot aan De Post), Dorpsstraat, Kapelsestraat (tot aan het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat) Essenhoutstraat (tot aan het Dorpsplein), Hoevensebaan (tot aan de Kerkstraat), Stationsstraat, Gasstraat en Guyotlei. De politiediensten zullen de noodzakelijke omleidingen signaleren. Ook de trajecten van buslijnen 65.0, 67.0, 72.0 en 78.0 wijzigen lichtjes om dat het centrum volledig is afgesloten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *