Vlaanderen voorziet € 502.629,38 voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Brasschaat

Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

“Vlaanderen voorziet € 502.629,38 voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Brasschaat,”, zegt N-VA -waarnemend burgemeester Philip Cools. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Brasschaat mee vorm te geven.”

Met deze maatregelen gaan we zeker niet alle kosten en verlies aan inkomsten dekken, maar deze steun is in eerste plaats een blijk van appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele vrijwilligers in onze jeugd- en sportverenigingen. In deze abnormale tijden bewijzen deze verenigingen meer dan ooit dat zij een onmisbare steunpilaar zijn voor het sociale weefsel in onze gemeente’ , zo voegt schepen voor sport en jeugd Adinda Van Gerven eraan toe.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *