Vlaanderen Muziekland zet gemeentepark Brasschaat op zijn kop

Met de luide kreet ,”Brasschaat ben je er klaar voor” trok presentatrice Geena Lisa maandagavond, “Vlaanderen Muziekland” op gang. De ene artiest had meer succes dan de andere maar dat kon de pret bij de naar schatting 10.000 toeschouwers in het Brasschaatse gemeentepark niet bederven. Vlaanderen kan feesten, dat werd duidelijk bewezen.
Het Brasschaatse gemeentepark was al geregeld het decor voor allerlei festiviteiten maar die konden niet tippen aan de uitgelaten sfeer die er gisterenavond hing. Dj set Lester & Abdou hadden al bijna anderhalf uur het publiek opgewarmd toen om 20u30 Christoff als eerste op het podium kwam. Voor elk wat wils maar Vlaamse muziek boven, zo kon je best het programma omschrijven. ,,Dit is wat onze streek meer nodig heeft. Gratis optredens van eigen artiesten met muziek die we graag horen. Nu moeten politici van 11 juli nog een officiële feestdag maken zodat we straks nog verder kunnen feesten’’ zei Jos Van Hende uit Kapellen die zelfs een klapstoeltje had meegebracht om de avond comfortabel door te brengen. Achteraan op de weide zaten ook enkele frigobox-toeschouwers. ,,De muziek staat hard genoeg. Bovendien hebben we hier ruimte en drank bij de hand en zijn we geen half uur onderweg om een pintje te halen’’.
Huwelijksaanzoek
Jimmy Van Opdorp uit Brasschaat maakte van de gelegenheid, en het feestgedruis, gebruik om zijn vriendin Ellen ten huwelijk te vragen. “Ze heeft ja gezegd en we trouwen zaterdag 26 mei 2012 in het Brasschaatse gemeentehuis. Ik vond dit een uitstekende, en uitzonderlijke gelegenheid, om het haar te vragen. Bovendien waren er genoeg getuigen zodat ze niet meer terug kan” lacht Jimmy. Vera Van den Begin was samen met haar man en dochter Anne (14) speciaal uit Hasselt afgezakt naar het Brasschaatse gemeentepark. “Ik ben fan van Dana Winner en wou dit openluchtoptreden niet missen. Je krijgt immers niet alle dagen gelegenheid om een gratis optreden van Dana Winner mee te pikken. We hebben er wel eerst een dagje Antwerpen van gemaakt en straks hoop ik nog een handtekening te kunnen bemachtigen. Misschien kan je me wel achter het podium loodsen’’. We hebben haar moeten teleurstellen. Brasschaatenaar Sam Goris speelde een thuismatch en kon rekenen op heel wat fans die “Marijke” en “Laat het gras maar groeien” uit volle borst meezongen.
Veel uitstraling
De Brasschaatse burgemeester Dirk de Kort (CD&V) was meer dan tevreden met de opkomst en de uitgelaten sfeer in zijn gemeentepark. “Binnen de Brasschaatse politiek gingen veel stemmen op dat de 35.000 euro die we hiervoor moesten betalen veel te duur is voor een evenement als dit. Ik hoop dat de tegenstanders nu inzien dat de uitstraling die de gemeente gekregen heeft veel meer waard is dan wat we betaald hebben”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *