Vlaams Belang: wel lijsttrekker en speerpunten maar nog geen lijst

Van rechts naar links: Gerda Rousseau, Walter Sillis, Veronique Clabost, Lijsttrekker Steve van Broeckhoven en An van Uffelen

Het Vlaams Belang voor het Polderdistrict heeft met Steve van Broeckhoven (35) een nieuwe lijsttrekker die een aantal “speerpunten” naar voren brengt en die hoopt vier zetels te halen in de nieuwe districtsraad. Angie Bosmans, die naar Ossendrecht verhuisde en ontslag nam uit de raad, stelde hem vrijdagavond 20 april voor in Taveerne De Buitenmolen. Hij is een marktkramer in groenten en fruit en woont in Berendrecht.
Op de lijst komen verder nog de gepensioneerde Gerda Rousseau (58), Walter Sillis (60) uit Zandvliet, Veronique Clabost (28) een kapster uit Zandvliet en An van Uffelen, zorgverstrekster uit Berendrecht. Laatstgenoemde is zeker van de laatste plaats. De rest verdeelt de plaatsen die verder nog aangevuld worden tot een volledige lijst.
“Ons eerste speerpunt en ook meteen de belangrijkste is de veiligheid in onze Polder” zegt Bosmans, die woordvoerster blijft. ” Zo willen wij het politiekantoor terug open . En niet van 9 tot 17 maar gewoon 24/24 en 7/7 . Het kan niet zijn dat een inwoner meer dan 20 minuten moet rijden om ergens een aanklacht in te dienen.” “Onze speelpleinen moeten terug op een veilige manier toegankelijk zijn voor onze kinderen”, voegt zij er aan toe.
“Ons tweede speerpunt is een degelijk en betaalbaar openbaar vervoer voor onze inwoners”, zegt de lijsttrekker die uit Stekene komt en daar al politiek actief was in de Vlaams nationale partij. “Zo moet er terug een rechtstreekse verbinding zijn naar een ziekenhuis . Een belbus voor Lillo zou ook een aanwinst zijn. Bussen dienen zich verder aan de snelheid te houden”.
Degelijke wegen, voet- en fietspaden. Hiermee willen wij zeggen dat iedereen op een veilige manier de openbare weg kan gebruiken. Geluidsmuren aan de A 12 en wegen zonder putten. Wanneer het gevroren heeft dient er goed en regelmatig gestrooid.” 
Er mag volgens Bosmans geen lage emissiezone in het district komen.”Inwoners op onnodige kosten jagen terwijl wij midden van een industriezone wonen lijkt ons dan ook overbodig.” Het Vlaams Belang ijvert verder voor een eigen zwembad en sluit zich aan bij de eis van het Polders Actiecomité voor het behoud van de Berendrechtse Polder en bij maatregelen om overstromingen te voorkomen. De partij staat achter het gesloten centrum van Francken op de Zandvlietse Hoek dat afgewezen wordt door meer dan 1000 mensen die een petitie ondertekenden.  In september wordt de volledige lijst en het Polders programma bekend gemaakt (sdl) 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *