Vlaams Belang-kieslijst voor Ekerse districtsraad: Kurt Van Noten trekt sterke lijst met mix van ervaring en vernieuwing


Het bestuur van Vlaams Belang Ekeren heeft de kieslijst van het Vlaams Belang goedgekeurd voor de Ekerse districtsraadsverkiezingen van 14 oktober. Het Vlaams Belang kiest voor een sterke lijst met een mix van ervaring en vernieuwing en een goede spreiding over de verschillende wijken. Niet alleen zijn we erin geslaagd om vertegenwoordigers uit alle Ekerse wijken te vinden, maar ook uit de diverse beroepscategorieën en uit alle leeftijdscategorieën van twintigers tot zeventigers.
Lijsttrekker voor de Ekerse districtsraad wordt – net als 6 jaar geleden – opnieuw huidig districtsraadslid en afdelingsvoorzitter Kurt Van Noten (Ekeren Donk). Op twee staat districtsraadslid Yolande Boudewijns (Ekeren Centrum). Arbeider Filip Van den Broeck (Mariaburg) staat op plaats drie als eerste nieuwkomer. Op plaats vier staat huidig gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Ekeren centrum) die daarmee graag de overstap wil maken naar de districtsraad. Op plaats nummer vijf staat verpleegster Iris Marynissen. Iris woont in de wijk Rozemaai, die vanaf 1 januari 2019 bij Ekeren wordt gevoegd.
Op plaats zes staat Jasmine Voet, zelfstandige in een carrosseriebedrijf. Op plaats zeven staat Eddy Badisco, gewezen vakbondsafgevaardigde bij General Motors. Marc Wouters op plaats 8 stond zes jaar geleden nog op de districtsraadslijst van N-VA, maar maakt nu – teleurgesteld over deze partij – de overstap naar het Vlaams Belang. Diane Borojé, voormalige verpleegkundige en nu fulltime oma staat op de 9e plaats en Jimmy Grzesiak, glasplaatser, op de 10e plaats. Cilia Van de Sande duwt, als voormalig districts- en provincieraadslid, de eerste kolom op plaats 11. Plaats nummer 13 wordt later nog ingevuld.De lijsttrekker van de tweede kolom is Steven Naeyaert, werknemer bij de spoorwegen en onze tweede kandidaat van de wijk Rozemaai. Op de 14e plaats vinden we nieuweling Michaël Mertens, die met zijn 24 jaar ook meteen de jongste kandidaat op onze lijst is. Sabine Joris, huisvrouw, kandideert vanop de 15e plaats. Afkomstig vanop Rozemaai en via een omweg in Merksem opnieuw thuis in Ekeren, Anny De Caluwé, vinden we op de 16e plaats. Schilder Pierre Koninckx staat op de 17e plaats. Zelfstandig markthandelaarster Nancy Ceustermans vinden we terug op de 18e plaats.
De lijst wordt geduwd door een trio met ervaring in de politiek: huidig fractievoorzitter in de gemeenteraad Filip Dewinter duwt de lijst. Voorlaatste staat Freddy Geens, de huidige fractievoorzitter in de Ekerse districtsraad en voor hem staat Chris Luyckx die het Vlaams Belang eerder al vertegenwoordigde in de gemeente- en OCMW-raad.
Het Ekerse Vlaams Belang is ervan overtuigd met deze lijst met bekwame kandidaten een goede score te kunnen neerzetten op 14 oktober en het huidige aantal van drie zetels mogelijk te kunnen uitbreiden. Kurt Van Noten, voorzitter van afdeling Ekeren: “Zes jaar geleden behaalde de N-VA een klinkende overwinning, maar de beloofde verandering bleef uit. We zien ons Ekeren immers verder verstedelijken en vervreemden. Het is deze evolutie die het Vlaams Belang wil stoppen. Met deze ploeg willen we ons ten volle inzetten voor een sterk Ekeren dat zich niet langer neerlegt bij de dictaten van het Antwerpse stadsbestuur zoals nu gebeurt, maar zich assertief opstelt om het Vlaams, veilig en groen karakter van ons Ekeren veilig te stellen. Als enige partij blijft het Vlaams Belang overigens opkomen voor het herstel van de zelfstandige gemeente Ekeren.  ”
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *