VK GeelZwart 89 – FC De Jongeren 5-3

Laatste competitiewedstrijd van het seizoen, op 14 april,  tussen 2 ploegen die niets meer te winnen of verliezen hadden. En voor deze wedstrijd waren er 15 spelers aanwezig om nog eens hun beste beentje voor te zetten. Het begin van de match liet meteen zien dat beide ploegen er een leuke middag van wilde maken. Al in de eerste minuut was er al een mooie voorzet van Johan Braspennincx, die door Ronny Noens jammer genoeg net over gekopt werd. Maar 2’ later was het wel raak; een goed opzittende  Mattia De Smet kon de bal na een geharrewar voor doel toch binnen tikken, en zo de 1-0 op het bord brengen. Maar lang kon Geel Zwart niet genieten van deze voorsprong. In de 6e minuut was er een mistasten in de verdediging, waarna de bezoekende spits de gelijkmaker net naast de paal kon binnen trappen en de score terug gelijk brengen. Daarna ging het spel mooi op en neer, tot in de 26e minuut. Toen besloot Bonny Fissers om een perfecte dieptepass te versturen naar Ronny. Deze nam de bal fraai aan, omspeelde de laatste man en maakte met een mooie lob over de doelman de 2-1. Maar ook deze keer lieten de bezoekers deze stand niet lang staan, want weer 4’ later konden zij een snelle doorbraak maken op rechts, de backlijn in stormen en met een hard schot onze keeper Dave Heyman kansloos laten. 2-2 en dat bleef zo tot aan de pauze. De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Twee ploegen die hun kans bleven gaan en de overwinning zoeken. En in de 11e’ was het de thuisploeg die daar een stapje dichter bij kwam. En weer was het Ronny die, na een mooi opgezette aanval de bal tegen het net trapte, en zo Geel Zwart weer op voorsprong bracht. En in de 24’ was het aan Gert Van Dorst om ook zijn goal te maken. Een actie op links, gevolgd door een harde knal, lieten de keeper geen kans. 4-2 met nog 11 minuten te spelen, je kan er slechter voorstaan. En het werd nog beter; een verre vrije tap van Fissers, doorkoppen van Tom Sarra Ribo, en weer was Ronny daar om de keeper kansloos te laten en met zijn 3e van de middag de 5-2 te scoren. Maar ook de bezoekers konden nog eens scoren. Mooi omzeilen van de buitenspelval, rustig afwerken en zo in de 36e’ de 5-3 eindstand op het scorebord. Een mooie afsluiter van de competitie, met een leuke en faire match van beide ploegen. Nu komt er een periode aan met nog enkele tornooien en vriendenwedstrijden. En vanaf augustus kan er terug begonnen worden met de voorbereiding van het volgende seizoen. Moesten er soms nog mensen zijn die willen komen meespelen, of die iemand kennen die graag op zaterdag een matchke willen sjotten, kan u ons altijd contacteren. Voor de rest hopen wij erop dat onze kern zich ook volgend seizoen nog altijd wil inzetten om ook dan weer een mooi en leuk seizoen door te brengen bij VK Geel Zwart 89.