VK Geel-Zwart89 – FC De Klok 1-1

De laatste wedstrijd van het seizoen op 16 april ll,  en winst voor de thuisploeg betekende dat het behoud verzekerd was. Dit gelijke spel luidt dan normaliter degradatie in naar 1ste afdeling.  Nochtans verliep deze wedstrijd in het voordeel van GZ89 maar pech in de laatste 5 minuten stond de overwinning in de weg. Reeds bij aanvang van de wedstrijd stond GZ89 scherp en zij kwamen zeker niet op het veld met de intentie om te verliezen, integendeel. GZ89 kwam in de 16de min. op voorsprong, via een inworp kwam de bal bij Braspennincx Jurgen en hij kon zich goed doorzetten naar doel door menig verdediger te grazen te nemen. Het schot op doel ging mooi overlangs binnen. Toch jammer dat GZ89 deze voorsprong niet kon vasthouden en dat een verdedigende fout de gelijkmaker op het bord zette. In de 23ste min. werd balverlies geleden aan de middenlijn (duels hier winnen is altijd al moeilijk geweest) met een actie tot gevolg van De Klok. Een pas gegeven  schuin door de verdediging van GZ89 bracht Van Den Plas in stelling tot scoren en deze aarzelde niet. Na de pauze ook nu weer 2 ploegen op het veld die voor de overwinning gingen en dit resulteerde in een mooie 2de helft. Toch was het wachten tot in de laatste 10 min. op enig suspens. GZ89 voelde zich enigszins bekocht dat 2 fouten in de backlijn niet bestraft werden met een penalty. Verder belandde nog een bal op de deklat en werd er nog een bal van de lijn gered. Spijtig genoeg werd het 2de doelpunt niet gescoord en werd de 1-1 de einduitslag. In de rangschikking eindigt GZ89 dan op de voorlaatste plaats daar RCB meer gewonnen matchen heeft. Dit zal dan degradatie naar 1ste afdeling tot gevolg hebben. Bij deze wil ik alle spelers bedanken voor hun inzet die ze betoonde in het moeilijke seizoen. In september gaan we der weer met volle moed aan beginnen al is het een reeks lager. Ook aan alle supporters een welgemeende dank voor je steun.