VK Geel-Zwart wint op FC Centrum

Zaterdagmiddag 12 novmeber, 14.00uur, tijd om weer de voetbalschoenen vuil te maken. Aan de Generaal Simondslaan op de Luchtbal moest er geprobeerd worden om punten te pakken tegen F.C. Centrum. De wedstrijd begon op een gezapig tempo, met twee ploegen die de punten nodig konden gebruiken om de top 5 in zicht te houden. Zo was het wachten tot de 7e minuut om een eerste doelpoging te noteren. Het was Peter Van Der Velden die vanop de rand van de backlijn probeerde om de keeper te verschalken, maar zijn schot mistte kracht om echt gevaarlijk te zijn. Maar het waren toch de bezoekers die vanaf dan de match in handen namen. In de 23e’ kon Hakim Diouane zich doorzetten en enkel foutief  gestopt worden net buiten de 16. De vrije trap die daarop volgde werd door Ronny Noens net over het doel getrapt. Twee minuten later was het wel raak. Na een mooie aanval, waarbij de hele breedte van het veld goed werd benut, kon Noens de bal voor doel brengen, waar het Mattia De Smet was die sneller dan de thuisgoalie aan de bal kwam en zo voor een verdiende voorsprong voor Geel Zwart zorgde. Daarna was het wachten tot in de laatste minuut van de eerste helft om de eerste echte kans van de thuisploeg te krijgen. Maar met een mooie redding van onze doelman Dave Heyman bleef de 0-1 op het bord.
De tweede helft dan. Al in de 1ste  moest Dave weer aan het werk. Maar de kopbal kon hem niet verontrusten. In de 5de dan kreeg Hakim een reuzenkans na goed stoorwerk. Maar spijtig genoeg kon de doelman van Centrum nog met een mooie reflex de bal tegenhouden. Daarna werd het spel van de bezoekers wat minder, en werd er meer aan verdedigen gedacht. Met man en macht konden zij er toch voor zorgen dat de thuisploeg niet tot scoren kwam, en zo de drie punten mee naar de Ponderosa te nemen. Opdracht volbracht. Volgende week zal het weer niet zo makkelijk worden, dan komt met Sifra de nr 2 uit het klassement naar Berendrecht. Afspraak om 15.00uur op de Ponderosa.

Geel Zwart 89: Dave Heyman; Michael Joossens; Tom Sarra Ribo; Alex Maher(65’ Micky Srdic); Jurgen Braspennincx; Wim Claessens; Stefan Verkuijl(36’ Johan Braspennincx); Peter Van Der Velden; Ronny Noens; Mattia De Smet; Hakim Diouane.